posiadanie mającego juz wyrok w zawieszeniu

• Autor wątku Autor wątku romana
  • Data rozpoczęcia Data rozpoczęcia
R

romana

Nowy użytkownik
Odpowiedzi
15
Witam!
Mam pytanie: mój chlopak mial wyrok w zawieszeniu za handel marihuana ale byl to pojedynczy handel bardzo mala ilością, teraz ma mieć sprawe za posiadanie takze marihuany i takze niewielkiej ilości. Rzucil ten nalog i jezdzi na leczenie do monaru. jakie są szanse na to, że nie zamkną go w więzieniu???
Proszę o pilną odpowiedź to dla mnie bardzo ważne!!!

Jaką karę dostał w pierwszym wyroku?

proszę o odpowiedź! będę bardzo wdzięczna, czy sa duże szanse ze nie pojdzie do wiezienia?

Proszę nie pisać jednego posta pod drugim tylko używać opcji zmień!

Szanse na kolejny wyrok z warunkowym zawieszeniem jej wykonania są małe.

Kiedy uprawomocnił się pierwszy wyrok ?
Przestępstwo zostało popełnione w okresie próby z pierwszego wyroku?
Jeżeli tak to po ewentualnym skazaniu w drugiej sprawie sąd odwiesi mu karę orzeczona pierwszym wyrokiem.

tak zostalo popelnione w okresie próby..
a czy fakt ze się leczy nic nie zmieni?
w grudniu dostal wyrok a w styczniu zostal znow zlapany..

Czy podczas skazania go po raz pierwszy był on uzależniony od narkotyków, oraz czy w wyroku Sąd polecił mu powstrzymanie się od zażywania narkotyków?

w tamtym wyroku nie mial nic o tym ze ma się leczyć itp... i byl uzalezniony
poszedl na leczenie w maju zanim dostal jeszcze wezwanie na ta sprawe ktora odbędzie sie w przyszlum tygodniu!

proszę o odpowiedź jaka jest szansa,że sąd da mu jeszcze jedna szansę i nie pojdzie do więzienia?

chyba niestety nikt nie jest w stanie mi poradzić :(

jest bliska 0%. Sąd dał mu już szanse zawieszając wyrok.
Teraz weźmie pod uwagę również ten fakt
[cytat="romana"]w grudniu dostal wyrok a w styczniu zostal znow zlapany..[/cytat]

dziękuję za odpowiedź...
ja jednak mam nadzieję że nie pójdzie do więzienia...

Mam jeszcze jedno pytanie, czy jeżeli kurator powiedzial mu, że podjęcie leczenia daje mu 50% szans jest to możliwe,że się uda?

Proszę używać opcji zmień! - Y

na to,że nie pójdzie do więzienia.

Jeśli za to posiadanie dostanie choćby zawiasy(pozbawienie wolności w zawieszeniu) , wówczas I wyrok zostanie odwieszony.
Ewentualnie pozostaje walka o odroczenia i kolejne zawieszenie.

przedtem sprawa zostala odwolana i teraz dostal wezwanie ponownie...
czy jezeli jest na odwyku, ukonczyl szkole i uczy sie dalej w szkole dla doroslych ma szanse na odroczenie? jego kurator powiedzial mu ze to zwiększa jego szanse na to,że nie pójdzie do więzienia... proszę o wytlumaczenie mi w jaki sposób się o to ubiegać...? z góry bardzo dziękuję.

Należy złożyć wniosek z prośbą o odroczenie wykonania kary i podać w.w. argumenty- a wezwanie jest w sprawie posiedzenia o zażądzenie wykonania kary?

wezwanie jest dopiero na pierwszą sprawę i kara zostanie dopiero wyznaczona. czy leczenie, kontynuacja nauki i dobra opinia kuratora mogą przekonać sędziego i będzie możliwość jakiejś innej kary niż więzienie?
A i w przypadku wniosku o odroczenie czy leczenie z uzależnienia będzie dobrym argumentem?

Moim zdaniem te okoliczności nie mają większego znaczenia dla wymiaru kary. Proszę je podnosić w ewentualnym wniosku o odroczenie kary pozbawienia wolności.

a czy jest możliwiść, że kara będą prace spoleczne lub coś takiego? czy kara pozbawienia wolności to juz pewne? i czy na odroczenie przy takich argumentach sąd się zgodzi?

Powrót