Posiadanie Trawy

• Autor wątku Autor wątku Haos69
  • Data rozpoczęcia Data rozpoczęcia
H

Haos69

Nowy użytkownik
Odpowiedzi
11
Miałem przy sobie ok 1g trawy w domku znaleźli jeszcze 5g i pare naboi do pistoletu /u mnie w domku stały jako ozdoba/
Dzwoniłem dziś do prokuratury i otrzymałem informacje "postępowanie jest zawieszone" na pytanie który prokurator sprawę prowadzi otrzymałem odp.postępowania nieprowadzi żaden prokurator
Jestem podejrzany o czyny z art.263§ 2kk i art.62 ust.1 upn
zastosowano wobec mnie dozór policji 2 razy w tygodniu stawiam się na policji.
Chciałem złożyć wniosek o zniesienie dozoru co robić??? co to znaczy zawieszenie postępowania???
nigdy wczesniej nie byłem karany .
Prosze o rade

Skieruj wniosek na piśmie do prokuratury. Zostanie rozpoznany.

Haos69 napisał:
zastosowano wobec mnie dozór policji 2 razy w tygodniu stawiam się na policji.
Chciałem złożyć wniosek o zniesienie dozoru co robić???
Tak jak powiedział Kadi - złóż wniosek o zmianę lub uchylenie środka zapobiegawczego. To że sprawa jest zawieszona nie stoi na przeszkodzie rozpoznaniu takiego wniosku.

co to znaczy zawieszenie postępowania???
To oznacza że w sprawie nastąpiła jakaś przeszkoda w jej prowadzeniu. Prawdopodobnie prokuratura oczekuje na opinie biegłych z zakresu chemii (odnośnie narkotyków) oraz z zakresu broni (odnośnie amunicji). Jeśli biegli powiedzieli że opinię wydadzą np za pół roku, a nie ma innych czynności do wykonania to sprawę się zawiesza do czasu uzyskania tych opinii. Po ustaniu przeszkody w postępowaniu, sprawa zostanie podjęta i zakończona - np skierowaniem aktu oskarżenia do Sądu.

Powrót