Posiadanie Zioła, dealowanie...

• Autor wątku Autor wątku 14101986
  • Data rozpoczęcia Data rozpoczęcia
1

14101986

Nowy użytkownik
Odpowiedzi
5
Witam. Nie przykleiłem tego tematu bo sprawa jest skomplikowana. W maju ubiegłego roku, załatwiłem "koledze" ze szkoły marihuane. ok. 0.7grama. został potem zatrzymany i postawiono mu zarzuty. dobrowolnie poddał się karze. z jego zeznań "wyciągnęli' mnie i również mi postawiono zarzuty. do winy sie nie przyznałem a jest jeszcze jeden swiadek ktory byl kierowca. ta osoba ktora zatrzymano zqa posiadanie juz raz była kiedys karana z tego paragrafu, popełniła to w okresie próby i dostała wyrok w zawieszeniu i grzywne. Ja do winy się nie przyznaje poniewaz mam 2 wyroki w zawieszeniu z 2-óch innych paragrafów niż ten. wiem ze wczesniejszych wyroków mi nie odwieszą poniewaz sa to inne paragrafy, a na dodatek ta "dealerka" nie była w okresie trwania jakiejkolwiek próby u mnie. dodam ze na konfrontacji z "kolegą" powiedział on ze dałem mu marihuane za darmo natomiast on dał mi pieniadze poniewaz był mi je winien. w oskarzeniu mam jednak napisane przyjęcie korzysci majątkowej w kwocie 30zł. skoro dostałem akt oskarzenia bedzie sprawa w sadzie, czy mam utrzymac swoje stanowisko? czy grozi mi cos wiecej niz zawiasy i grzywna?

Z takimi pytaniami to raczej do adwokata a nie na forum...

Powrót