Posiedzenie, odmowa, odwołanie proszę o pomoc co teraz zrobić? Dozór elektroniczny

• Autor wątku Autor wątku elektra34
  • Data rozpoczęcia Data rozpoczęcia
E

elektra34

Nowy użytkownik
Odpowiedzi
11
Witam w piątek miałam posiedzenie o przyznanie dozoru. Prokurator zgodził się na przyznanie a sędzia nie udzielił mi dozoru. Moge odwołać się w Białymstoku lecz nie wiem czy muszę najpierw czekać na list z wyrokiem? Mam na to 7 dni. Proszę o pomoc

Na posiedzeniu było uzasadnienie wyroku? Mogę wiedzieć z jakiego miasta Sąd Okręgowy rozpatrywał prośbę o SDE?

Sąd okręgowy w Łomży, uzasadnienie sędzia powiedział że miałam zawiasy kiedyś. Ogólnie staram się o dozór ponieważ mam 6 msc do odsiadkę sędzia powiedział że jest zdziwiony czemu tylko tyle.

Jaki sędzia? Generalnie powiem tak - o Łomży słyszałem wiele w kwestii SDE, tzn ciężko tam dostać, za to apelacja Białystok już dużo lepiej. Tak więc powinnaś być dobrej myśli :)

Dziękuję, możesz powiedzieć jeśli wiesz, sprawa była w piątek jak zlozyc apelacje? Tzn czy muszę czekać aż przyjdzie mi jakiś papier z sądu? Martwię się bardzo bo to tylko 7 dni. Sędzie napisze tu rano bo mam na piśmie a nie ma mnie w domu

Wydaje mi się że należy odrazu składać apelacje, z tego co się orientuję to u mnie przyszedł odrazu wyrok z uzasadnieniem. Tak wiec wychodzi ze 7 dni od wokandy, aczkolwiek pewności nie mam

A żeby napisać apelacje mogę takie pismo sama złożyć?

Nawet powinnaś do piątku. Nie wiem jak to wygląda, jak napisać pismo, musisz szukać informacji w internecie.

Na postanowienie o odmowie udzielenia zgody na odbywanie kary w SDE przysługuje zażalenie a nie apelacja. Jeśli byłaś obecna na posiedzeniu to sąd nie przyśle postanowienia, bo ogłosił je na posiedzeniu w Twojej obecności. Zażalenie adresujesz do Sądu Apelacyjnego za pośrednictwem Sądu Okręgowego, który wydal postanowienie. Podajesz swoje dane, sygnaturę akt i tytułujesz "Zażalenie na postanowienie sądu takiego i takiego z dnia w sprawie takiej i takiej". Uzasadniasz dlaczego nie zgadzasz się z decyzją sądu o odmowie udzielenia zgody na SDE. Argumenty w stylu "bo ja nie chcę iść do ZK" nie pomogą.

Powrót