posiedzenie w sprawie proby ugodowej(obligacj

• Autor wątku Autor wątku p911
  • Data rozpoczęcia Data rozpoczęcia
P

p911

Zbanowany
Odpowiedzi
146
witam

na poczatku pazdziernika zlozylem w Sadzie wniosek o zawezwanie SP do proby ugodowej (w sprawie wykupu obligacji IIRP - zgodnie z sugestiami mediow, zeby przerwac bieg przedawnienia). ostatnio otrzymalem pismo z Sadu o wyznaczeniu daty posiedzenia.
w zwiazku z tym mam kilka pytan: czego mam sie spodziewac, jak przygotowac? co po posiedzeniu (jesli np. przedstawiciel SP nie zjawi sie)?
bede wdzieczny za wszelkie informacje.

pozdrawiam

Jeżeli nikt za SP się nie stawi to nie dojdzie do zawarcia ugody i sprawa się zakończy.
Jeżeli ktoś przyjdzie (w co wątpię) będzie pan musiał przedstawić na czym ta ugoda ma polegać i druga strona albo ją przyjmie albo też nie. I sprawa się zakończy.
Tak czy inaczej sprawa się na tym etapie skończy.

Dostalem kolejne pismo z Sadu - tym razem odpowiedz MSP. Wnosi on o ustalenie wlasciwej reprezentacji SP (z uzadanienia wynika, ze mialby to byc MF) a jesli mialby to byc jednak MSP to nie uznaje roszczen i odmowia zawarcie ugody (wskazujac na przedawnienie). Co mam dalej z tym zrobic? Isc wogole na posiedzenie Sadu? Nie liczylem, ze uda mi sie osiagnac jakas ugode - wniosek do Sadu zlozylem zeby przedluzyc o 3 lata termin przedawnienia (w tym czasie mam nadzieje na uchwalenie stosownej ustawy w sprawie rekompensat). Czy w zwiazku z brakiem ugody (czy to w korespondencji czy na posiedzeniu) sprawa jest zakonczona i przedawniona czy nadal na 3 lata zatrzymany jest bieg przedawnienia (jesli obecnie nie jest juz przedawniona)?

Powrót