Posiedzenie w Trybie ART.335$1 K.P.K

• Autor wątku Autor wątku ToTylkoJaAG
  • Data rozpoczęcia Data rozpoczęcia
T

ToTylkoJaAG

Użytkownik
Odpowiedzi
31
Witam mam pytanie Jutro mam posiedzenie w Trybie 335$1 K.P.K Wniosek jaki złozył prokurator jest o skazanie. Pare tygodni temu porozumiałem sie z Prokuratorem w sprawie kary dlatego Chciałem podać się karze i i prokurator złożył do sądu właśnie ten wniosek. Mineło prae tygodni ja jednak chciał bym wycofać się z tego porozumienia z prokuratorem i wnioskować o Warunkowe umorzenie postępowania. I Moje pytanie brzmi czy na jutrzejszym posiedzeniu sąd może cofnąć ten wniosek a takze czy na tym posiedzeniu moge złozyć jeszcze raz wyjaśnienia przed sądem a także czy czy moge i w jakiej formie moge złożyć jutro wniosek o warunkowe umorzenie postępowania?? Z góry dziękuje za odpowiedz

Wg mnie może się Pan jutro wycofać z porozumienia i złożyć wnioosek o warunkowe umorzenie, natomiast sąd zapewne nie przesłucha Pana w dniu jutrzejszym, tylko już na wyznaczonej rozprawie względnie posiedzeniu.
Wniosek może Pan złożyć ustnie, choć najlepiej mieć też to pisemnie.

Dziękuje
Na posiedzeniu wcyofałem się z porozumienia i sąd wyznaczył rozprawe na 8lipca z tego względu ze musi przesłuchać świadków to rozprawa a nie posiedzenie Bedzie.

Mam Takie pytanie teraz mam kilka dokumentów kture chciałbym złożyć jako Dowód w sprawie ze niezbędne mi jest prawo jazdy a także że z dniem gdy otrzymam prawo jazdy dostane zatrudnienie z firmie X. a także Historie ostatnio przebytych chorub w jaki sposub moge to złożyć i czy moge to już dzisiaj dołączyć do akt sprawy czy dopiero na Rozprawie dodam do tego że chciałbym złożyć wyjaśnienia przed sądem i podczas składania wyjaśnień dodać do nich przebyte choroby oraz zatrudnienia dodając właśnie do tego te dokumenty kture posiadam.

Posiadam jeszcze jedno Pytanko na rozprawe w charakterze świadka bedzie wzywana moja Nażyczona jednak w tym terminie od bardzo dawna planowała wyjzad po za granice RP dodam że jest obecnie w ciązy i planowany poród ma na Połowe Października i właśnie do rozwiązana ciązy chce pozostać po za granicami RP. A więc gdy świadka w tym czasie nie pokaże się na rozprawie czy sąd może zakończyć tą sprawe na tej rozprawie czy też zostanie wyznaczony inny termin a także co jej groźi za niestawienie się przed sądem??

1. Na biurze podawczym sądu, najlepiej z pismem przewodnim ( kto składa, co składa, do jakiej sprawy)
2.Trudno powiedzieć, jak zareaguje sąd - była przesłuchiwana w post.przyg?
Grożą jej kary porządkowe.

1. Na biurze podawczym sądu, najlepiej z pismem przewodnim ( kto składa, co składa, do jakiej sprawy)
2.Trudno powiedzieć, jak zareaguje sąd - była przesłuchiwana w post.przyg?
Grożą jej kary porządkowe.

Tak Była Przesłuchiwana wcześniej zeznania jej są w aktach sprawy.

Może ją wzywać do oporu, może też odczytać - jest taki przepis, że można odczytać w szczególnych sytuacjach.

Powrót