Posmiertna renta na dziecko

• Autor wątku Autor wątku jagab1
  • Data rozpoczęcia Data rozpoczęcia
J

jagab1

Nowy użytkownik
Odpowiedzi
8
Dostalam wiadomosc o smierci ojca mojego dziecka ktory mieszkal i pracowal w U.S.A -25 lat.Ojciec dziecka regularnie placil alimenty ,az do swojego zgonu.Dziecko ma nazwisko ojca i jest jedynym dzieckiem zmarlego. Ojciec dziecka mieszkal sam.Od paru lat ja z moim dzieckiem mieszkam w UK.Prosze poradzcie mi jak mam zalatwic rente dla dziecka,jak mam zdobyc Akt Zgonu ojca dziecka.Wiem tez ze dziecko mialo zabezpieczenie finansowe w banku zrobione za zycia jego ojca.Najprosciej bylo by zlecic ten problem adwokatowi w U.s.A ,ale obawiam sie ze nie bedzie mnie na to stac .Prosze ,napiszcie jak mam to najszybciej zalatwic,jak rowniez jak mam sie dowiedziec czy ojciec mojego dziecka zostawil testament,czy moje dziecko dziedziczy po ojcu ??

Prosze zglosc sie do konsulatu amerykankiego odpowiedniego dla Pani miejsca zamieszkaniao dzialu swiadczen federalnych Federal Benefit Units( FBU) dziecku nalezy sie Social Security po ojcu.Byc moze trzeba bedzie sie umowic na konkretny termnin. Oni powinni sie zajac aktem zgonu

Dziekuje za szybka odpowiedz,zapomnialam dodac ze dziecko ma obywatelstwo polskie a ojciec amerykanskie i nie wiem czy mnie przyjma w Konsulacie Amerykanskim jak moje dziecko nie ma amerykanskiego obywatelstwa.Ale sprobuje.Dziekuje raz jeszcze.

Dlatego prosze zadzwonic i sie umowic.Teraz zaostrzyli przepisy trzeba dzwonic w pewnych godzinach (spawdzic na internecie i lepiej przyjsc bez komorki bo tylko obywatelom przechowuja.Jesli beda niezyczliwi to poprosic o rozmowe z oficerem szefem dzialu grzecznie ale stanowczo Powodzenia

Powrót