D
dora87
Nowy użytkownik
- Odpowiedzi
- 1
Witam. Mam problem z pośrednikiem, który wysyła mnie do Anglii. Pierwsza oferta pracy miała być na 25 lipca, 3 dni przed odlotem poinformował mnie, że wylot opóźnia się o tydzień. Wcześniej zapłaciłam mu wpisowe 100funtów + dałam pieniądze na bilet. Musiałam dopłacić 50zł za przebukowanie biletu. Ponownie po paru dniach okazało się, że roboty nie ma, bo farma na która mieliśmy lecieć nie była przygotowana do sezonu. Rozmawiałam z jego przełożoną, zaproponowała inną pracę, zgodziłam się. Miałam lecieć dzisiaj, ale wczoraj dokładnie 17h przed odlotem, TEN pośrednik poinformował mnie, że mój bilet został anulowany (tłumaczył się tym, że musiał anulować swój i oni automatycznie anulowali także mój). Praca jest pewna, dostałam różne umowy, itp. Nie mogę doprosić się o moje pieniądze za bilet, albo za ponowne zabukowanie nowego. Czy można wobec Niego podjąć jakieś prawnicze kroki? Pójść na policję do prokuratury, zgłosić wyłudzenie lub podejrzenie o popełnieniu przestępstwa? Czuję się przez niego oszukana!