Post związany z listem gończym.

• Autor wątku Autor wątku azs004
  • Data rozpoczęcia Data rozpoczęcia
A

azs004

Nowy użytkownik
Odpowiedzi
2
Witam.
1.Osiedzialem wyrok 3 lat i zostalem zwolniony warunkowo ( zawiesili mi 7 miesiecy) , po opuszczeniu ZK mialem jeszcze wyrok w zawieszeniu ( 1 rok i 8 miesiecy)nastepnie popelnim przestepstwo za ktore zostalem skazany na 10 miesiecy ale juz przebywalem w UK i na sprawie mnie nie bylo.Kurator zezwolil mi wyjechac do UK i uprzedil mnie zebym sie z nim kontaktowal telefonicznie co oczywiscie robilem regularnie.Po pewnym czasie wystapil z wnioskiem do sadu o odwieszenie mi wyroków ze wzgeldow że nie wstawialem sie osobiscie do niego.Sąd przychylil sie do jego wniosku i odwieszono mi wyrok 3 lat i 1 miesiąca.
2.Nie jestem pewien czy mam list gończy gdyż wyrok o odwieszeniu zapadł w sierpniu.W internecie sprawdzilem liste poszukiwanych osob w moim wojewodztwie i nie ma mnie na tej liscie.Czy jest mozliwe ze mam list gonczy Miedzynarodowy i jesli go mam czy moge sie od niego odwołac lub jakoś zawiesic ten wyrok.

Możliwe że ma Pan list gończy zwykły lub m-dzynarodowy.
Od listu nie może się Pan odwołać.

witam

a gdzie mozna sprawdzic liste poszukiwanych w internecie i jak.dziekuje i pozdrawiam

:P- nigdzie nie ma listy wszystkich poszukiwanych...:0- najgroźniejsi są niekiedy publikowani na stronach KGP czy komend wojewodzkich...

Powrót