Postanowienie komornicze...

• Autor wątku Autor wątku z daleka
  • Data rozpoczęcia Data rozpoczęcia
Z

z daleka

Nowy użytkownik
Odpowiedzi
5
Witam serdecznie . Jakiś czas temu miałem zadłużenie w miejskim przedsiębiorstwie komunikacji za jazdę bez biletu. W zeszłym roku tj.2017 spłaciłem wszystko u wierzyciela, na co mam stosowny dokument informacje ,że nie zalegam z żadnymi sprawami . W zeszłym roku odezwał się do mnie komornik z rzekomym zadłużeniem, ale po wysłaniu do nich dokumentu od wierzyciela, w którym jasno jest napisane, że nie zalegam z niczym sprawa ucichła do dziś . Dziś dostałem pismo o umorzeniu rzekomego długu i wezwanie do zapłaty 190zł. kosztów sądowych . Podkreślam ,że od 3 lat nie mieszkam w Polsce, a kiedy tam jadę, poruszam się tylko i wyłącznie samochodem . W związku z powyższym czy ktoś może mi podpowiedzieć gdzie kierować skargi i ewentualne pozwy plus, jakie mniej więcej dokumenty przedstawić ?

Czy na prawdę nie ma tu nikogo kto mógł by choć trochę pomóc?

Ostatnią edycję dokonał moderator:
RE: Wyłudzenie komornicze...

A co to jest wyłudzenie komornicze ?

Według mnie są to pieniądze, które przedstawiciel tego jakże szlachetnego zawodu próbuje ode mnie wyłudzić (ukraść)za pomocą sfałszowanych dokumentów.

To ja myślę, że od razu trzeba do ministerstwa pisać.

LLawyer napisał:
To ja myślę, że od razu trzeba do ministerstwa pisać.
Dziękuje ,naprawdę doceniam twoja pomoc, pozostaje mieć nadzieje ,ze ty na taka "pomoc "nie trafisz.......tytuł może i nie fortunny, ale co z tego ktoś probuje w świetle prawa mnie okraść więc i nerwy są. Czy znajdzie się ktoś inny kto zechce nakierować mnie na właściwą drogę?

Ostatnia edycja:

A czego się spodziewasz? Przyszło pismo. Pisma to mogą pisać wszyscy. Od kogo do pismo, napisali o kosztach sądowych, jakiej sprawy, sygnatura, kto to przysłał i tak dalej...

Ciężko pomóc bez wiedzy o sprawie, szklana kula się zepsuła. A insynuacje, że przedstawiciele tegoż zawodu kradną, raczej Ci sympatii nie przysporzą - szczególnie, że są wyssane z palca.

Syphar napisał:
A czego się spodziewasz? Przyszło pismo. Pisma to mogą pisać wszyscy. Od kogo do pismo, napisali o kosztach sądowych, jakiej sprawy, sygnatura, kto to przysłał i tak dalej...

Ciężko pomóc bez wiedzy o sprawie, szklana kula się zepsuła. A insynuacje, że przedstawiciele tegoż zawodu kradną, raczej Ci sympatii nie przysporzą - szczególnie, że są wyssane z palca.
Ok Pismo pod tytułem POSTANWIENIE NA WNIOSEK WIERZYCIELA

Nie wiem, po co sygnatura, a z kontekstu wynika, że pismo jest od komornika . Sugestia sugestią ,ale w ciągu dwóch lat ten sam komornik jak wynika z głównego wątku, próbował wyegzekwować ode mnie rzekome zadłużenie . Za pierwszym razem dodając cyfrę do sygnatury sprawy, która była spłacona wcześniej więc mam podstawy, aby to podejrzewać . O tym, jacy ci państwo są uczciwi ,rozpisywały się nie dawno media.

Konkrety:
Od 3 lat nie mieszkam w Polsce . Wiec nie narobiłem w tym czasie długów.Wszystkie, jakie miałem pospłacałem.

Komornik probuje ze mnie ściągać na siłę wyssane z palca długi na podstawie (spłaconych ) zamkniętych spraw kierowanych do sądu powtórnie.

Napisałem na forum prawnym, a jeszcze ani razu nie usłyszałem w tym, wątku informacji na poziomie tylko jakieś wytyki to jest co najmniej nieprofesjonalne.

Nie zamierzam być kolejnym gościem, którego asesor z kaprysu zniszczył ,żeby pochwalić się wynikami przed przełożonymi w kancelarii.

Ostatnia edycja:

Proszę Moderatora o zamknięcie wątku i usunięcie tematu .

Nie wiem, po co sygnatura
Po to, żeby można było ustalić jaki sąd wydał tytuł, a co za tym idzie, kto Cię w to wpakował - bo nie komornik. On działa na wniosek wierzyciela, który najwyraźniej postanowił na Tobie zarobić wnosząc do sądu pozew o dług, który nie istnieje. W takich sytuacjach zwykle podpowiedziałbym jak Ty możesz zarobić na owym wierzycielu, ale skoro tak stawiasz sprawę, to nie ma o czym pisać.

Powrót