Postanowienie o nałożeniu grzywny

• Autor wątku Autor wątku marzenawww
  • Data rozpoczęcia Data rozpoczęcia
M

marzenawww

Nowy użytkownik
Odpowiedzi
19
Witam. Dostałem postanowienie o nałożeniu grzywny w związku z niezaszczepieniem dziecka. Chodzi o jedną szczepionkę, o której zapomnieliśmy.
Do postanowienia jest nakaz wykonawczy jeśli to coś zmienia, bo się nie znam.
Mam 7 dni na złożenie odwołania/zażalenia.
Czy jest możliwość uniknięcia zapłacenia grzywny?
Tzn na pewno jest jak mam czas na odwołanie, ale jak ew. uzasadnić.

Ale czego oczekujesz, że ktoś tutaj zmyśli Ci jakiś dobry powód? Skoro zapomniałeś to rozumiem, że był to powód niezaszczepienia i innego nie masz.

Skoro organ nakładający grzywne dał mi 7 dni na odniesienie się do nałożonej grzywny tzn że przewiduje, że mogą być jakieś przyczyny dla, której tej grzywny nie wyegzekwuje.
Dlatego pytam.
Może wystarczy zobowiązanie się do wykonania szczepienia, może coś innego.
Kto pyta nie błądzi.
Akurat prze ostatnie 2-3 lata wizyty osobiste w naszym ośrodku zdrowia nie były mile widziane. Gdy moje dziecko było chore (a choruje często) musieliśmy wzywać lekarza prywatnie.
Więc może na graniczenia w dostępie do służby zdrowia można się powołać.
Przez czas pandemii nie dostaliśmy ani jednego przypomnienia o zaległym szczepieniu.

na odniesienie się do nałożonej grzywny tzn że przewiduje, że mogą być jakieś przyczyny dla, której tej grzywny nie wyegzekwuje.
Może być brak majątku który może zostać zajęty w ramach egzekucji. Ale to nie może być zarzut do tytułu. O zarzutach Ty najlepiej sama powinnaś wiedzieć jakie.

Powrót