M
magnus99
Użytkownik
- Odpowiedzi
- 61
Zacznę może od końca bo sprawa bardzo zawiła. Jestem jednym z wierzycieli na rzecz którego odbywała się licytacja nieruchomości dłużnika. W kwietniu odbyła się licytacja, w lipcu sad wydał postanowienie w którym stwierdza że postanowienie o udzieleniu przybicia uprawomocniło się 09. lipca.Zaś dnia 02.listopada sad w trybie pilnym powiadamia nas że sad na posiedzeniu niejawnym w dniu 27. października wydał, i tu uwaga postanowienie o uchyleniu postanowienia o udzieleniu przybicia. I tu moje trzy pytania:
1. Czy takie postanowienie po uprawomocnieniu ma moc prawną?
2. Czy pisać wniosek o uzasadnienie wyroku?
3. Czy czekając na uzasadnienie wyroku nie ucieknie mi termin zawity na złożenie zażalenia.
4. Czy może nie czekając na uzasadnienie postanowienia składać zażalenie na postanowienie o uchyleniu postanowienia ?
Dodam że licytanci którym zostało udzielone postanowienie o przybiciu wpłacili pozostała kwotę na konto sądu w lipcu i czekali na postanowienie o przysądzeniu własności.
1. Czy takie postanowienie po uprawomocnieniu ma moc prawną?
2. Czy pisać wniosek o uzasadnienie wyroku?
3. Czy czekając na uzasadnienie wyroku nie ucieknie mi termin zawity na złożenie zażalenia.
4. Czy może nie czekając na uzasadnienie postanowienia składać zażalenie na postanowienie o uchyleniu postanowienia ?
Dodam że licytanci którym zostało udzielone postanowienie o przybiciu wpłacili pozostała kwotę na konto sądu w lipcu i czekali na postanowienie o przysądzeniu własności.
Ostatnia edycja: