Postanowienie sądu w sprawie oszustwa finansowego

• Autor wątku Autor wątku motherzki
  • Data rozpoczęcia Data rozpoczęcia
M

motherzki

Nowy użytkownik
Odpowiedzi
15
Witam pewien czas temu oskarżyłem pana B o oszustwo finansowe, wyłudził ode mnie kwotę w wysokości 500zł. Policjant myśląc ,że się dogadałem z Panem B przesłał papiery do prokuratury i zamkną śledztwo. Ja pieniędzy nie odzyskałem więc napisałem zażalenie do prokuratury. Prokuratura odrzuciła moje zażalenie i skierowała sprawę do sądu. Dostałem odpowiedź z sądu ale nie za bardzo ją rozumiem, dodaje link do odpowiedzi w postaci zdjęć.
Dodam iż nie otrzymałem żadnych pieniędzy i 0 odzewu od Pana B. Ja na piśmie jestem M a winowajca B.
Zapodaj.Net - Darmowy hosting zdjęć i obrazków bez rejestracji! - 3386a317ad182.jpg
Zapodaj.Net - Darmowy hosting zdjęć i obrazków bez rejestracji! - 08171bf0f93eb.jpg
Zapodaj.Net - Darmowy hosting zdjęć i obrazków bez rejestracji! - 52a2cf7021f63.jpg

Przedostatnie zdanie uzasadnienia jest istotne. Zastosuj się do niego.

Dalej tego nie mogę zrozumieć, tzn że odrzucili moją prośbę o wznowienie postępowania???

Co mogę zrobić w takiej sprawie? Ten koleś nie tylko mnie oszukał a nie odpuszczę tego płazem. Mogę gdzieś jeszcze się zgłosić?

Przeczytaj jeszcze raz przedostatnie zdanie z postanowienia.

Panie SAFAR czy mogę skorzystać z jakichś darmowych telefonicznych porad prawniczych? Jak tak to czy dysponuje Pan takim numerem? Bo kiedyś dzwoniłem ale teraz nie mogę go znaleźć.

Powrót