Postępowanie Cywilne odpowiedzialność Sędziego

• Autor wątku Autor wątku devsiwy
  • Data rozpoczęcia Data rozpoczęcia
D

devsiwy

Nowy użytkownik
Odpowiedzi
1
Witam,

Mam pytanie dot. postępowania cywilnego. Otóż jestem w sprawie cywilnej stroną pozwaną. Po złożeniu sprzeciwu od nakazu zapłaty, zostałem wezwany przez Sad do uzupełnienia braków formalnych sprzeciwu w terminie tygodniowym (i tu uwaga) pod rygorem zwrotu pozwu.

I tu mam pytanie czy wykorzystać ten fakt i nie składać uzupełnienia sprzeciwu (zwłaszcza gdy nie mam za dużo na obronę) czy porostu ta pomyłka w zarządzeniu Sędziego nic nie znaczy ?

Dziękuję za odpowiedź!

devsiwy napisał:
Otóż jestem w sprawie cywilnej stroną pozwaną. Po złożeniu sprzeciwu od nakazu zapłaty, zostałem wezwany przez Sad do uzupełnienia braków formalnych sprzeciwu w terminie tygodniowym (i tu uwaga) pod rygorem zwrotu pozwu.

I tu mam pytanie czy wykorzystać ten fakt i nie składać uzupełnienia sprzeciwu (zwłaszcza gdy nie mam za dużo na obronę) czy porostu ta pomyłka w zarządzeniu Sędziego nic nie znaczy ?
jest to pomyłka Sądu,
ale jeżeli Sąd wzywa do uzupełnienia braków formalnych sprzeciwu trzeba to uczynić, dalej nie rozumiem stwierdzenia, że nie mam za dużo na obronę, pamiętać trzeba, że ze sprawy beznadziejnej można czasami wyjść mniej pokiereszowany, więc trzeba walczyć.

Powrót