postepowanie upominawcze

• Autor wątku Autor wątku xoxmartusxox
  • Data rozpoczęcia Data rozpoczęcia
X

xoxmartusxox

Nowy użytkownik
Odpowiedzi
20
Witam.Pisalam juz wczesniej z moim problemem ale niestety nikt nie chcial mi pomoc... Bardzo prosze o pomoc. Dostałam nakaz zaplaty w postepowaniu upominawczym za jazde bez biletu 26,09,2011 a pozew zostal wniesiony do sadu 20,09,2012 wiec nie ulegl jeszcze przedawnieniu. jestem w bardzo ciezkiej sytuacji finansowej a na dodatek w 8 miesiacu ciazy. moj maz nie pracuje. chcialabym sie zapytac czy mozna napisac jakies pismo o umozenie tego dlugu bo nie stac mnie na to zeby teraz zaplacic. nie wiem czy to cos zmienia ale sprawa i nakaz zostal wydany na moje panienskie nazwisko choc juz wtedy mialam nazwisko meza. bardzo prosze o pomoc zeby to jakos zalatwic.

Z chwilą złożenia pozwu bieg terminu przedawnienia został przerwany. Roszczenie jest zasadne (nazwisko panieńskie nic nie zmienia). Proszę uregulować należność główną i koszty sądowe o ile zostały zasadzone. W przeciwnym wypadku narazi się Pani na koszty egzekucji komorniczej, które przewyższą dotychczasowe zasądzone należności.

ja rozumiem ze bieg terminu przedawnienia zostal przerwany i ze to roszczenie jest zasadne. ale chodzi mi czy nie mozna napisac jakiegos pisma o umozenie tego bo ja naprawde nie mam z czego tego zaplacic...

Jedynie dobra wola wierzycielami ale raczej na to bym nie liczył. Możesz spróbować napisać pismo z prośba rozłożenia zadłużenia na raty to już bardziej moze przejść bo na umorzenie nie ma co liczyć, wierzyciel nie odpuści.

Powrót