poszukiwany listem gonczym do odsiedzenia kary

• Autor wątku Autor wątku LEPNAMUCHY
  • Data rozpoczęcia Data rozpoczęcia
L

LEPNAMUCHY

Nowy użytkownik
Odpowiedzi
1
witajcie mam problem poniewaz jestem w polsce poszukiwany listem gonczym przez prokurature rejonowa do odbycia kary.mieszkam za granica 12 lat,8 lat temu zostalem zatrzymany na granicy wyjazdzajac z polski i dostawiony do prokuratury podpisalem kilka papierkow i zostalem zwolniony,lecz po pewnym czasie otrzymalem wezwanie na sprawe,stawilem sie i otrzymalem wyrok w zawieszeniu-teraz zaowazylem ze jestem poszukiwany listem gonczym do odbycie kary.jestem szukany za uchylanie sie platnosci alimentow.w sadzie juz na sprawie zglosilem ,ze mam druga zone ,syna i ulozone zycie za granica,lecz nie oplywam w luksusach,tu wiaze ledwie koniec z koncem.mam prozbe czy ktos moe mi doradzic co mam zrobic w tym wypadku,gdzie moge sprawdzic czy jestem szukany za granica,niedlogo konczy mi sie paszport i mam obawy co do naszych konsulow czy mnie nie zatrzyma przy odbiorze nowego paszportu.doradzono mi abym wziol slub z moja konkubina(tez jest polka) z ktora mieszkam 12 lat i mam syna z narodowosc hiszpanska i przyja jej zazwisko i odrazu obywatelstwo i w tym momecie znikna moje dane.prosze doradzcie mi nie chce zniszczyc tego co budowalem przez tyle lat.w polsce nie mam nikogo kto by mi pomogl.jesli ktos zna adwokata nie drogiego ktory by sie podja mojej sprawy prosze o kontakt.dziekoje za wszelka pomoc z gory

witam!
Jezeli jestes poszukiwany w polsce i tylko w polsce to nie powinienes miec problemow z wyrobieniem paszportu w ambasadzie zreszta alimenty to nic takiego za co mieli by Cie szukac az tutaj no chyba ze suma narosla juz do takich wybujalych sum ze panstwo mogloby sie zainteresowac Toba ale nie sadze zebys mial az takie problemy. Druga sprawa to taka; nie lepiej wysylac na dziecko 60f miesiecznie i miec spokoj? Sam mieszkam w szkocji i nie przelewa mi sie ale 60f to nie majatek. Wg mnie powinienes skontaktowac sie z kims wpolsce (mam na mysli jakiegos prawnika)ktory doradzi co i jak powinienes robic i podejrzewam ze na jakas ugode moznyby bylo pojsc. Co to wziecia slubu hmm nic Ci to nie da bo pesel taki jaki dostales przy urodzeniu bedziesz mial do konca zycia bezwzgledu na to czy wezmiesz slub w amerykanka,szkotka czy rumunka. Pozdrawiam

Powrót