Potrącenie dzika na autostradzie w niemczech.

• Autor wątku Autor wątku czytelnicka
  • Data rozpoczęcia Data rozpoczęcia
C

czytelnicka

Nowy użytkownik
Odpowiedzi
2
Witam,mam pytanie moze ktos bedzie wiedział.Tydzień temu potrąciłam dzika na autostradzie w niemczech.przyjechała policja wystawili stosowny papier co sie stało z jakiej przyczyny,wycenili koszt tak mniejwięcej i powiedzieli by sie zgłosić z tym papierem do ubezpeczalni w polsce.tam też się wybrałam z tym papierem,powiem ż eauto mam ubezpieczone w compensie.Tam pani pożegnała mnie z kwitkiem i powiedziała ze nic z tego nei będzie,ze on mi tego nie zwrócą .I teraz jest pytanie do kogo prócz prawnika i cywilnej sprawy mogła bym sie zgłosić by odzyskać jakoą kolwiek szkode za potrącenie tego dzika na autostradzie.bardzo dziękuje za odpis.

Nie jestem prawnikiem ale ubezpieczałem auto w compensie przez 11 lat.
Z tego co pamiętam to ubezpieczenie AC było w 2 wariantach: [na terenie kraju] lub [na terenie kraju + poza granicami] (do każdego wariantu były jeszcze różne zakresy, np. z kradzieżą albo bez, z zalaniem itp.). Pamiętam to, bo przez pewien czas wykupywałem tę drugą opcję, czyli kraj +zagranica. Jeśli masz polisę AC tylko w pierwszym wariancie - na terenie kraju, to nie ma co liczyć na odszkodowanie. Poza tym miałem w czasie ubezpieczenia likwidację szkód z AC i Compensa wypłacała bez problemu. Przeczytaj polisę.

Ostatnia edycja:
Stawczak
Użytkownik

2010-11-09

ja polecam polskie doradztwo prawne. Sam miałem okazje korzytsac z ich obsługi. Można wziąc niemieckiego prawnika, ale wtedy nie wiesz na bierząco co się dzieje z twoją sprawą. Za polskiego doradcę też zwracają pieniądze. Więc właściwie usługa jest gratis. ich strona to www.pologer.pl

Powrót