potracenie pieszego,jazda pod wpływem alkocholu...

• Autor wątku Autor wątku robertpwk
  • Data rozpoczęcia Data rozpoczęcia
R

robertpwk

Nowy użytkownik
Odpowiedzi
4
witam!czy ktos orientuje sie jaka kara grozi w anglii za potracenie pieszego,nie zatrzymanie się po zdarzeniu,prowadzenie bez prawo jazdy,bez ubezpieczenia i pod wpływem alkocholu?jak wysoka grzywna?

grzywna?? To zakonczy sie zawieszeniem przy dobrych wiatrach. Wes pod uwage potracenie i ucieczke z miejsca wypadku to bedzie najciezszy zarzut.

Przy dobrych wiatrach....Wiec jesli dostane wyrok w zawieszeniu czy koszta zmniejsza sie?Chciałbym równiez dowiedzieć się jaką sumę może żądać poszkodowana osoba z powództwa cywilnego?Jak się pózniej dowiedziałem nic się nie stało mężczyznie którego potrąciłem praktycznie zawadziłem go lusterkiem.Nie zatrzymałem się ponieważ na ulicy która jechałem jest kilka klubów i nie słyszałem uderzenia....z góry dziekuje za odpowiedz

Jeśli alkoholu było ponad 0,5‰ a pieszy ma obrażenia naruszające czynności jego ciała na okres powyżej 7 dni to będa bardzo solidne podstawy na bezwzględną karę pozbawienia wolności.

Swietny portal....dziekiuje za odpowiedzi.I mam jeszcze jedno czy grozi jakas kara włascicielowi samochodu ktory jechał ze mna?

Może wchodzić w grę wykroczenie z art. 96 § 1 pkt 3 kodeksu wykroczeń.

w tej sytulacji wlasciciel pojazdu moze otrzymac kare za udostepnienie pojazdu osobie bez uprawnien.

Powrót