potrącenie pieszego we francji

• Autor wątku Autor wątku lukasz.f
  • Data rozpoczęcia Data rozpoczęcia
L

lukasz.f

Nowy użytkownik
Odpowiedzi
1
zostałem potrącony na terenie francji przez tamtejszą kobiete-uznana za winną;mam zmiażdżony kręg oraz pęknięty dysk;moja sytuacja materialna i zdrowotna uległa znacznemu pogorszeniu tzn.jestem kierowcą zawodowym i prawdopodobnie już nigdy nie zasiąde za kierownicą ciężarówki;czeka mnie około sześciomiesięczny okres leczenia w tym trzy miesiące w usztywnieniu tułowia;we francji przebywałem pięć dni w szpitalu dalsze leczenie kontynuje w domu;posiadam jedynie kartę informacyjną ze szpitala oraz dane zaistniałej sprawy otrzymane przez konsulat;prosze o pomoc;potrzebuje wskazówek jak dalej postępować w dochodzeniu odszkodowania;słyszałem o istniejących firmach które zejmują sie podobnymi sprawami jak moja;jednak jestem trochę nieufny;nie wiem co dla mnie będzie korzystniejsze firma czy działać na własną ręke.

Każde zagraniczne towarzystwo ubezpieczeniowe, prowadzące ubezpieczenia OC komunikacyjne, musi mieć swojego reprezentanta do spraw roszczeń w Polsce. Reprezentant taki jest zobowiązany do rozpatrywania roszczeń Polaków poszkodowanych przez cudzoziemców za granicą, bez pobierania żadnych opłat od poszkodowanych.
Jaka firma jest reprezentantem do spraw roszczeń ubezpieczyciela sprawczyni wypadku możesz się dowiedzieć w Polskim Biurze Ubezpieczycieli Komunikacyjnych http://www.pbuk.pl

Całkiem na własną rękę nie masz co próbować, bo jesli nawet skontaktujesz się z francuskim ubezpieczycielem, to na 99,99% skieruje Cię do swojego reprezentanta w Polsce.

Powrót