potracenie pieszej na przejściu

• Autor wątku Autor wątku kamila0775
  • Data rozpoczęcia Data rozpoczęcia
K

kamila0775

Nowy użytkownik
Odpowiedzi
2
Witam serdecznie. Niedawno zostałam potracona na przejsciu dla pieszych przez samochód oosobowy.Obrazenia jakie odniosłąm to potłuczona głowa i kolana oraz since na ciele co skonczyło sie dwudniowym pobytem w szpitalu.Kierowca samochodu uznał ze ja byłam winna nie uwzglednił tego ze byłam 3 metry na przejsciu od kraweznika.Nie udzielił mi pomocy zrobiła to przechodnia kobieta która była pielegniarka wezwałą pogotowie policjant w karetce powiedział mi ze winny był kierowca samochodu natomiast pare godzin puzniej przyszedł do szpitala i dała mi mandat w wysokosci 250 zł i 6 punktów karnych co jest smieszne dla mnie bo nie dałam mu mojego prawa jazdy i nie prowadziłam wtedy pojazdu co moge zrobic w tej sprawie czy mam przyjac mandat czy sie odwoływac?

Przecież to absurd.
Pieszy ma zawsze pierwszeństwo. Nie ważne czy byłaś, czy chodziłaś dopiero na przejście. Pisz, odwołuj się. Bo potem napiszą, że minął czas na odwołanie.
Skarga na policjanta do sądu grodzkiego.
Wniosek odszkodowanie za uszczerbki na zdrowiu. Moja opinia.

Po pierwsze, nie przyjmuj mandatu. Jego przyjęcie drastycznie ogranicza pole dalszych działań.

Powrót