M
morphinestar
Nowy użytkownik
- Odpowiedzi
- 7
Witam, mam taki "mały problem" a mianowicie jestem w trakcie remontu swojego mieszkania i skorzystałam z usług jednej z lokalnych salonów łazienek, która zaoferowała że przy zakupach (brak kwoty minimalnej) dostanę projekt łazienki gratis - warunkiem było wpłacenie zaliczki w wysokości 300,00 zł na poczet projektu, kwota ta była odejmowana przy późniejszych zakupach oraz dostarczenie wymiarów łazienki i rozmieszczenia rur wodno-kanalizacyjnych. Pani "projektant" w przeciągu kilku dni przesłała nam projekt - okno było w złym miejscu, kolory wybranych płytek były przekłamane, wygląd łazienki monotonny, mdły. Kolejne projekty również nie zachwycały dlatego też udaliśmy się, ja i mój parter, do salonu w celu omówienia projektów, zgłoszenia uwag. Na miejscu okazało się, że dajemy więcej od siebie niż pani która się tym zajmowała - liczyliśmy na to że nam coś podpowie, doradzi - w końcu powinna się na tym znać. Zostało po naszemu, jednak w projekcie ciągle nam czegoś brakuje, nie jest on zadowalający, nam pomysły się skończyły, pani projektant od siebie nic więcej nie daje. Cena płytek również nie jest zadowalająca, tym bardziej że w innym salonie w podobnej cenie możemy dostać coś lepszego. Stąd też nasze pytanie, zapoznałam się z regulaminem oraz treścią zakładki "projekt łazienki" firmy, dostępny pod linkiem: Aranżacje wnętrz, projekty łazienek - Łazienki CERBUD Olsztyn z którego wynika że wpłacona kwota 300,00 zł zostanie zwrócona przy zakupach - nie ma informacji jakich więc równie dobrze mogę kupić zamiast płytek wannę czy wc tym bardziej że nie było ustalonej ceny minimalnej -dobrze myślę?
"Na pierwszym spotkaniu określane są założenia projektu (kolorystyka płytek, wybór kolekcji, ustawienie wyposażenia, sposób ułożenia płytek itp.) z tego względu niezbędne są dokładne wymiary pomieszczenia łazienki. Pobieramy kaucję w wysokości 300 zł, która jest w pełni zwracana po dokonaniu zakupów w naszym salonie."
Proszę o pomoc - w piątek powinnam już kupić jakiś sprzęt i zamówić płytki a nie wiem co w tej sytuacji zrobić. Nie chciałabym stracić tych 300,00 zł., jednak nie jestem przekonana co do zakupu płytek w tej firmie, tym bardziej że nic mnie do tej pory nie zadowoliło. Wysłałam zapytanie do tej firmy i otrzymałam odpowiedź "Witam, za wizualizację łazienki pobieramy 300,00 zł zaliczki i te pieniążki są rozliczane tylko przy zakupie płytek użytych w wizualizacji" - ja o tym nie zostałam wcześniej poinformowana, z regulaminu wg mnie też nie był o tym wzmianki - kto w tym wypadku ma rację?
"Na pierwszym spotkaniu określane są założenia projektu (kolorystyka płytek, wybór kolekcji, ustawienie wyposażenia, sposób ułożenia płytek itp.) z tego względu niezbędne są dokładne wymiary pomieszczenia łazienki. Pobieramy kaucję w wysokości 300 zł, która jest w pełni zwracana po dokonaniu zakupów w naszym salonie."
Proszę o pomoc - w piątek powinnam już kupić jakiś sprzęt i zamówić płytki a nie wiem co w tej sytuacji zrobić. Nie chciałabym stracić tych 300,00 zł., jednak nie jestem przekonana co do zakupu płytek w tej firmie, tym bardziej że nic mnie do tej pory nie zadowoliło. Wysłałam zapytanie do tej firmy i otrzymałam odpowiedź "Witam, za wizualizację łazienki pobieramy 300,00 zł zaliczki i te pieniążki są rozliczane tylko przy zakupie płytek użytych w wizualizacji" - ja o tym nie zostałam wcześniej poinformowana, z regulaminu wg mnie też nie był o tym wzmianki - kto w tym wypadku ma rację?