Potrzebuje pomocy

• Autor wątku Autor wątku leva101
  • Data rozpoczęcia Data rozpoczęcia
L

leva101

Nowy użytkownik
Odpowiedzi
17
Witam,
oto mój problem.
Miałam wypadek samochodowy 4 lata temu i teraz wyszły mi choroby związane z tym wydarzeniem, dowiedziałam się że mogę się starac o ponowną komisję lekarską w PZU gdyż wtedy te choroby nie byly jeszcze stwierdzone.
Czy mógłby mi ktoś pomoc i powiedziec jak mogę się o to starac, jakie dokumenty i gdzie powinnam złożyc?? Oraz jak ewentualnie powinien wyglądac wniosek.
Z góry bardzo dziękuje
Pozdrawiam Alicja

Ostatnia edycja:
Witam, nie wiem o co Panu chodzi dokładnie, po tym jak otrzymałam odszkodowanie po wypadku nic już nie składałam i nie podpisywałam oświadczenie że nie bede sie starała o dalsze rozczenia nie miałam później kontaktu z tą firmą nic nie pisałam nic nie składałam

Chodziło mi o pismo z roszczeniem o odszkodowanie - do PZU. Wnioskuje, że tak (otrzymała Pani już jakieś odszkodowanie).

Jeżeli tak, to jak najbardziej może Pani złożyć kolejne pismo do PZU z roszczeniem wypłaty dodatkowego zadośćuczynienia oraz m. in. zwrotu dalszych kosztów leczenia, etc.

Potrzebne dokumenty to:
- dokumentacja medyczna z leczenia;
- wszelkie dokumenty potwierdzające poniesione koszty leczenia, etc.

Pismo powinna złożyć Pani do tej jednostki, która poprzednio wypłacała Pani odszkodowanie.

Wzór wniosku:

W nawiązaniu do Państwa stanowiska z dnia ..... r. oraz mojego wcześniejszego pisma, wnoszę o ponowne rozpatrzenie sprawy w zakresie:
- wysokości zadośćuczynienia za doznaną krzywdę i dobrowolną dopłatę kwoty ....... zł. (do łącznej wysokości ...... zł.);
- wysokości wypłaconego odszkodowania z tytułu poniesionych kosztów na leczenie, rehabilitację oraz zakup sprzętu ortopedyczno - rehabilitacyjnego i dobrowolną dopłatę kwoty ....... zł. (do wysokości ...... zł.);
- wysokości odszkodowania z tytułu poniesionych wydatków na dojazdy i dobrowolną dopłatę kwoty ....... zł. (do wysokości ... zł.);
- zwrotu kosztów..................... (lub inne roszczenia).

W uzasadnieniu musi Pani wskazać podstawę w/w roszczeń (np. wystąpienie dodatkowych chorób) oraz wskazać ich wysokość wraz z uzasadnieniem ich poniesienia. Dołączyć kompletną dokumentacje medyczną, oryginały faktur lub innych dokumentów, etc. Może Pani również zawnioskować o powołanie kolejnej komisji lekarskiej (i tak powinni ją powołać).

Masz prawo do odszkodowania zawsze trzy lata od wykrycia sprawcy i skutków zdarzenia. Czyli po tym jak odczułaś skutki wypadku masz 3 lat na odzyskanie odszkodowania. Jakiej wysokości odszkodowanie uzyskałaś po wypadku? Jeśli potrzebujesz pomocy z odzyskaniem odszkodowania, opisz mi całe zdarzenie w mejlu s_k.1988@tlen.pl

Pozdrawiam Serdecznie

Powrót