potwierdzenie adresu zamieszkania

• Autor wątku Autor wątku be.free
  • Data rozpoczęcia Data rozpoczęcia
B

be.free

Nowy użytkownik
Odpowiedzi
3
Witam, dostałem wiadomośc z banku, ze musze potwierdzic swoj adres zamieszkania w ciagu 6 tygodni inaczej zablokują mi konto. Są rozne mozliwosci: brytyjskie prawo jazdy, rachunki, tax revenue... prawo jazdy nie mam brytyjskiego, a wymieniac jeszcze nie chce. Chyba, ze zlozylbym wniosek o tymczasowe (takie tez jest honorowane)... rachunkow praktycznie zadnych nie mam, bo sam nic nie wynajmuje... z tax revenue raczej nic nie dostane bo nie oplacilem jeszcze home office.
moze ktos wie jak to zalatwic ? ile czasu trwa wydawanie tymczasowego prawa jazdy ?
albo ktos ma jakis inny pomysl ? z gory dzieki.

tymczasowe prawko otrzymasz w ciagu 2-3 tygodni. Nie ma innej mozliwosci jezeli chca potwierdzenia adresu.

tak, czekalem 6 tygodni juz wszystko ok.
Ale mam jeszcze jedno pytanie: Moja znajoma ma taki sam problem - wyslalismy dowod osobisty jako dokument niestety wrocil, po podobno "paszport" jest wazniejszy a dowod osobisty moga wyslac obywatele UK. Nie wyslalismy paszportu poniewaz ma wbitego tak zwanego "misia" 5 lat temu na granicy niemieckiej czy to mozliwe zeby ktos sie czepial za to w urzedach ?

W UK nie ma poki co dowodow osobistych - Polski dowod jest akceptowany ( w tej chwili juz tylko nowy - wiec nie wierze aby dali Ci taka odpowiedz) Misiem sie nie przejmuj stracil swoja moc po wejsci Polski do unii.

w barcley nie potrzebujesz potwierdzenia adresu wiec mozesz tam sprobowac

potrzebujesz chyba, ze jestes krocej niz 3 miesiace - ale tak juz mozna nie mal w kazdym banku.

Powrót