R
Radzio226
Witam. Mam poważny problem. Kolega poprosił mnie abym wystawił aukcję jego koledze gdyż ten nie posiada konta allegro. Spełniłem prośbę i wystawiłem aukcje. Przedmiotem był telefon ( wartość 1900 zł). Telefon został sprzedany już w pierwszym dniu aukcji. Kontrahent przelał pieniądze. Umówiłem się z kolesiem który prosił mnie o wystawienie aukcji aby przekazać mu pieniądze. Powiedział mi wtedy że wysłał już paczkę.W związku z tym dałem mu pieniądze. Jak się później okazało wcale jej nie wysłał. Oszukał mnie. Wziął pieniądze i kontakt z nim się urwał. Przeprowadziłem wiele rozmów z kontrahentem tłumacząc mu zaistniała sytuacje. Parę dni temu po wielu nie udanych próbach skontaktowałem się z kolesiem który prosił mnie abym wystawił telefon. Zaręczał mnie ze telefon wyśle w ten poniedziałek. Jak się okazało nie wysłał. Znowu nie mogę z nim się skontaktować. Kontrahent w czwartek zgłasza sprawę na policje. Co powinienem zrobić? Chyba Warto też dodać ze z koleś ma 17 lat ja 16. Może będzie to potrzebne. Proszę o pomoc Pozdrawiam