D
dakota64
Użytkownik
- Odpowiedzi
- 58
Otrzymałam list polecony od komornika, w którym informuje mnie, że wszczął postępowanie egzekucyjne i zajmuje moje samochody, gdzie jestem współwłaścicielem. To pismo otrzymałam po dwóch dniach kiedy to odnalazł mój adres pobytu. Do pisma były załączone dokumenty, że wysyłał do mnie zawiadomienia i żądaniem wykazania majątku. Wszystkie były wysyłane na adres pod którym nie mieszkam od 10 lat. Taki otrzymali od wierzyciela, który doskonale wiedział jaki jest mój adres korespondencyjny.
Komornik, kiedy zjawił się w miejscu mojego zamieszkania oświadczył, że zajmuje samochody, których jestem współwłaścicielem. Na moją informację, że nie mam prawa to tych pojazdów, ponieważ nie ja je zakupiłam, bo mnie na to nie stać ( mam rentę, która obecnie wynosi 1099 zł) odparł, że go to nie interesuje. Sporządził protokół, który podpisałam, bo powiedział, że jak go nie podpisze, to określi innego "pilnować za" do zajętych aut. Po tej wizycie dostałam pismo o zajęciu.
Wszystkie powiadomienia od niego szły na adres od dawna nieaktualny.
Mam pytanie, bo już minęły terminy na skargę przeciw niemu. Czy mogę zaskarżyć, złożyć pozew przeciwko jego działaniom.
Komornik, kiedy zjawił się w miejscu mojego zamieszkania oświadczył, że zajmuje samochody, których jestem współwłaścicielem. Na moją informację, że nie mam prawa to tych pojazdów, ponieważ nie ja je zakupiłam, bo mnie na to nie stać ( mam rentę, która obecnie wynosi 1099 zł) odparł, że go to nie interesuje. Sporządził protokół, który podpisałam, bo powiedział, że jak go nie podpisze, to określi innego "pilnować za" do zajętych aut. Po tej wizycie dostałam pismo o zajęciu.
Wszystkie powiadomienia od niego szły na adres od dawna nieaktualny.
Mam pytanie, bo już minęły terminy na skargę przeciw niemu. Czy mogę zaskarżyć, złożyć pozew przeciwko jego działaniom.