Powód ultimo

• Autor wątku Autor wątku damian xxx
  • Data rozpoczęcia Data rozpoczęcia
marian.pazdzioch napisał:
Skończy się koniecznością wszczęcia egzekucji komorniczej, ale to dobrze, niech sobie komornik też zarobi :)

Tak pewnie będzie , ale to prawnik ma nad tym czuwać.
Druga sprawa to będę polecał wszystkim pełnomocnika , a niech sobie zarobi , a FW niech płacą.

No jak kogoś masz to on sobie poradzi. Ale mają Ci zapłacić i koniec.

damian xxx napisał:
Nie widziałem tych formularzy , możesz wrzucić fotkę , lub namiary ?
Co do wysłania pisma z informacją o zmianie adresu , to jest dobry pomysł , list polecony ZPO do kopii podpiąć zwrotkę i trzymać .
Pod tym linkiem wniosek o zmianę adresu do korespondencji oraz strona z innymi wnioskami
http://ultimo.pl/uploads/do-pobrania/Wniosek_o_zmiane_danych_do_kontaktu.pdf
Wnioski i reklamacje w ULTIMO
Nie wiem czy wysyłać im to na ich wniosku czy napisać swój.

slawek286 napisał:
Nie wiem czy wysyłać im to na ich wniosku czy napisać swój.
Obojętnie. Nie oni są od dyktowania warunków i formularzy

Co zrobią? Odliczą 1217 zl od "długu" :)

Wiesz co zrobili ?
Właśnie mam przed sobą pismo z propozycją spłaty w super ratach (tylko dla specjalnych klientów) 30zł. miesięcznie , a dług nie pomniejszyli jak pisałeś , lecz powiększyli o tą kwotę.

Chwytają się czego można np. GCm wysyła sms w stylu "omyłkowo wysłaliśmy informację o umorzeniu długu, nastąpiła pomyłka prosimy o kontakt " :D

GCM wysyła sms o przedsądowym etapie windykacji. Tia... powództwa oddalone ponad rok temu...

Właśnie mam przed sobą pismo z propozycją spłaty w super ratach (tylko dla specjalnych klientów) 30zł. miesięcznie , a dług nie pomniejszyli jak pisałeś , lecz powiększyli o tą kwotę.
No to... Po klauzulę wykonalności i egzekwuj te 1217, koniecznie z odsetkami, ale jak tak pogrywają to nie rób z komorników leni, nie wnoś o egzekucję z rachunku bankowego, tylko z ruchomości w biurze prezesa... Albo lepiej - na parkingu firmowym. Zobaczysz w jakich podskokach zapłacą.

Syphar napisał:
No to... Po klauzulę wykonalności i egzekwuj te 1217,

W poniedziałek przejdę się do prawnika który to ma pełnomocnictwo w opisywanej sprawie , wiem że w sądzie po dokumenty był ponad m-ąc temu , opiszę co i jak po wizycie.

Pewnie. Ale mówię - nie chcą płacić, to klauzula i egzekucja. Wyrok jak rozumiem jest.

damian xxx napisał:
Wiesz co zrobili ?
:) Nawet mnie to nie zdziwiło. Jak pisałem - należalo sie spodziewać takiego scenariusza. Zadzwoń do nich to usłyszysz że:
- dług nadal istnieje na zawsze
- nieważne że sąd oddalił powództwo - ważne że sąd nie napisał że zwalnia ze spłaty :D
- masz zapłacić bo jak nie to przyjdzie do ciebie komornik z policją :-D
- powinieneś podpisać ugodę na raty bo to super oferta i lepszej już nie będzie, masz ostatną szansę

Klauzula i niech prawnik wysyła do komornika we Wrocławiu, jak wskazał kolega wcześniej - egzekucja z ruchomości w biurze prezesa i na parkingu firmowym. Ostatecznie z wierzytelności - niech komornik więcej sobie zarobi, bo z rachunku to tylko 8% się należy, a tamte sposoby są lepiej płatne ;)

Wybaczcie, ale w tej sytuacji sobie pozwolę zażartować odrobinę...

- nieważne że sąd oddalił powództwo - ważne że sąd nie napisał że zwalnia ze spłaty
Nie ważne, że dług nie istnieje, ważne, że "my chcemy kasę!" Dawaj szmal! :D

- masz zapłacić bo jak nie to przyjdzie do ciebie komornik z policją
Na kawę :D Bo chyba nie po dług :D Ale to może sobie ot tak zrobić, no moje drzwi dla każdego komornika zawsze są otwarte, nie wiem jak tam z @damian :D

- powinieneś podpisać ugodę na raty bo to super oferta i lepszej już nie będzie, masz ostatną szansę
No, z polskiego na nasze: A weź jeszcze pożycz kolejne 10 tysięcy, ale musisz przyznać, że pożyczyłeś te 5. Czy naprawde oni mają ludzi za idiotów?

Ostatecznie z wierzytelności
E tam, to nie będzie tak widowiskowe. A tak to i może zaprosić jakiś TVN, Polsat czy TVP. I będzie wesoło przynajmniej. Się warto nawet na asystę policji wykosztować, będzie jeszcze śmieszniej, a oni i tak za to zapłacą.

Ostatnia edycja:
@Syphar
My to wiemy, my się turlamy ze śmiechu słysząc takie brednie, ale oni naprawdę takie i podobnego rodzaju ściemy ludziom wciskają przez telefon...

Napiszę panowie ,panie , tak
Nie boje się absolutnie , ani ich straszaków , ani pomysłów (a te są naprawdę ??? szacunek za wyobraźnię) boli mnie tylko to że polskie prawo zezwala na takie praktyki .
Rozmawiałem kilka razy z zastraszonymi starszymi ludźmi (młodzi nie są mądrzejsi) uwierzcie nie mogli szklanki utrzymać , i nie pozwalają sobie pomóc bo przecież windykator to wykształcony człowiek w prawie i on ma rację.
TVN , czy Polsat to chyba do tych słynnych ostatnimi czasy PIT8c , ale to inny temat.

damian xxx napisał:
Napiszę panowie ,panie , tak
Nie boje się absolutnie , ani ich straszaków , ani pomysłów (a te są naprawdę ??? szacunek za wyobraźnię) boli mnie tylko to że polskie prawo zezwala na takie praktyki .
Prawo niestety nie zabrania opowiadania głupot. Pod art. 286 §1 k.k. też tego nie podciągniesz.
damian xxx napisał:
Rozmawiałem kilka razy z zastraszonymi starszymi ludźmi (młodzi nie są mądrzejsi) uwierzcie nie mogli szklanki utrzymać , i nie pozwalają sobie pomóc bo przecież windykator to wykształcony człowiek w prawie i on ma rację.
Trzeba znaleźć sposób, aby do nich dotrzec. Próbowałeś mówić, że np. ksiądz na kazaniu przestrzegał przed takimi?

TVN , czy Polsat to chyba do tych słynnych ostatnimi czasy PIT8c , ale to inny temat.
Może jakby ludzie zobaczyli w TV jak komornik egzekwuje należność od takiej firemki z ruchomości z biura albo parkingu firmowego, to przestaliby się ich bać. Więc wydaje mi się, że i w tej sprawie byłoby "medialnie".

Trzeba znaleźć sposób, aby do nich dotrzec. Próbowałeś mówić, że np. ksiądz na kazaniu przestrzegał przed takimi?

Niestety jak już się dotrze do tych zastraszonych ludzi , jest już za późno (zapłacili)
Brak jest informacji ogólnodostępnej , co robić jak się zachować , a jeszcze w serialach TV pokazują , jak to trzeba się dogadywać z FW , reklamy (kruk, czy ultimo) przecież ludzie niestety wieżą w te głupoty.
No ale jest to FP więc wróćmy do tematu.
Dziś wybieram się do prawnika , zobaczymy jak tam sprawa.

Dawaj znać. Ktoś musi przetrzeć szlak. Ogólnodostępnej informacji nie ma właśnie dlatego, że nawet jak komuś tutaj pomożemy, to on strasznie rzadko wraca, żeby zdać relację, że się udało, co poskutkowało itp.

Właśnie jestem po rozmowie tel. z prawnikiem (pełnomocnikiem)
Obeszło się bez komornika , po wysłanym liście do Ultimo z wyrokiem , trzy dni od daty odebrania pieniądze zostały wypłacone no konto prawnika .
Taki miałem układ z prawnikiem , że ja nie płacę mu nic , a on zarabia sobie kasę .
Trzeba tak robić , może zaczną myśleć.
Dzięki wszystkim , i pozdrawiam.

Powrót