powrot do Anglii

• Autor wątku Autor wątku szulek2
  • Data rozpoczęcia Data rozpoczęcia
S

szulek2

Użytkownik
Odpowiedzi
32
witam.Moj partner byl deportowany,podpisal pismo ,ze moze wrocic 19 stycznia do Anglii.czy trzeba cos jeszcze zrobic przed wyjazdem? moze trzeba sie z kims skontaktowac,zeby upewnic sie ,ze ta data jest 100%

Prosze ,pomozcie! Z tego co sie dowiedzialam ,to nie jest takie proste.pomimo tego,ze ma pozwolenie na wjazd 19 stycznia.

nie znam odpowiedzi na Twoje pytanie, ale wiem, ze jest roznica pomiędzy deportacja a ekstradycja : deportacja oznacza brak możliwości powrotu na wyspy nawet 10 lat, ale nie znam się na prawie i pisze tylko to co wiem. Może skontaktuj się z formalna pomocą prawna w UK, jak oni to widza, nie wiem czy jesteś w PL czy w Wlk Brytanii, ale możesz uzyskac tzw legal aid czyli darmowa porade prawna. powodzenia, pisz jak się toczy sprawa, sama jestem bardzo zainteresowana, choć Mój Partner został ekstradowany.

wiem co to jest ekstradycja a co deportacja.Dowiedzialam sie tylko tyle ,zeTrzeba napisac podanie o zniesienie nakazu deportacyjnego ,pomimo tego,ze ma pozwolenie na wjazd 19 stycznia,a pozniej jeszcze prosbe o wjazd.Nie spodziewalismy sie takich kolei rzeczy.,sprawa nie wyglada ciekawie.moze ktos mial podobna i ma dobrego prawnika od spraw emigracyjnych?

dla Ciebie polecam watki'zakaz wiazdu do UK po ekstradycji'

Może napisz do ambasady albo konsulatu, do działu prawnego. Powinni wiedzieć co robić.

Dzien dobry,

Polecam blog deportacja w zakresie informacji ogolnych.

Pozdrawiam,

Sylwia Wawrzynczak

witam ponownie.Poniewaz nie otrzymalismy zadnych papierow o zakazie wjazdu do uk,sprobujemy przekroczyc granice w maju. Czy ktos wie na co sie przygotowac?Czy moga go aresztowac? gdzie najlepiej przekraczac granice I jak,zeby wrazie czego mogl bezpiecznie wrocic do Polski?Partner podpisal papier ,ze moze wrocic po skonczeniu wyroku t.j.w lutym.Prosze o pomoc

Same slowo deportacja jest samym w sobie wątkiem zakazu wjazdu.Nie ma takiej opcji ze "NIE". Są rożne tzw bany na wjazd do UK od dozywotnich po 10lat lub 5lat.Bez względu nato czy twój partner podpisał czy nie podpisał formę na zgodę na deport dla UKBA to i tak to nie ma nic do rzeczy bo siedział na pewno w HMP Wandsworth i wiem z doświadczenia ze UKBA każdego odprawia z kwitem zanim wyślę do polski transportowym samoloem.Taki dokument albo twój partner dostał w HMP Wandsworth lub ostatecznie na lotnisku na odprawie i przekazaniu stronie polskiej czyli polskiej polucji....wiem bo byłem i widziałem jak to sie odbywa i tyle w twmacie.Ponadto radzę zapytać partnera żeby spradzilw dokumentach z UKBA na ile dostał zakaz wjazdu do Uk...tam pisze na sto procent!!!

P.s najmniejszy ban na wjazd do UK jaki słyszałem to 2lata ale każdy przypadek jest inwidualny.Z każdej granicy cofną go bankowo bo deport jest deportem a bezpiecznie wróci z każdej granicy bo to Europa nie Azja.Ponadto myśle ze ta wycieczka nie ma sensu bez uprzedniego zapoznania sie z dokumentami jakie dostał od UKBA bo straci tyko pieniądze na podróż.Po drugie pierwszy słyszę ze UKBA pozwoliło je,u wrócić po odsiadce w Polsce mając deport do UK.....hmmmm coś nieprawdopodobnego.Z tego co ja tu widzę w tych wypowiedziach to twój partner złe zrozumial cały proces deportacji.Na marginesie tylko dodam ze teraz cieżko jest wrócić do UK po ekstradycji a co dopiero po deportacji.Powodzenia !!!

Potrzeba isc do prawnika. Ta sylwiawaw to sobie glowy nie zawracajcie. Zaden normalny prawnik imigracyjny nie kasuje za porade.

Powrót