Powrot do kraju a list gonczy

• Autor wątku Autor wątku hetwield
  • Data rozpoczęcia Data rozpoczęcia
H

hetwield

Nowy użytkownik
Odpowiedzi
1
NA 3 marca dostalem wezwanie do ZK na odbycie kary pozbawienia wolnosci na 1,5 roku. Nie zglosilem sie w tym terminie poniewaz obecnie przebywam w UK, gdzie pracuje.Obecnie przechodze zalamanie nerowez powodu braku bliskiego kotaktu z rodzina i chyba juz dluzej jak 2-3 tygodnie nie wytrzyma tutaj. Na koniec lipce konczy mi sie kontrakt i chce wrocic do kraju w celu odsiedzenia swojego, ale obawiam sie aresztowania na granicy. Chce sie zglosic osobiscie tak zeby pobyc jeszcze kilka dni z rodzina. Pytanie - Czy moge starac sie o odwolanie listu gonczego i wyznaczenie nowego terminu zgloszenia sie w ZK?

odwołanie listu gończego następuje w chwili zatrzymania osoby poszukiwanej.

sprawa o twoj areszt i powrot do kraju

jesli masz czas cierpliwosc a nie chcesz siedziec jest na to sposob wystarczy ze napiszesz pismo o odwolanie odwoluja to ze wzgledu na to ze np masz bardzo trudna sytuacje rodzinna ze umieszczenie cie w ZK doprpwadzilo by do pogorszenia twojej sytuacji rodzinnej i najblizszej rodziny badz ciezka choroba jak nie twoja to czyjas z rodziny. mozesz sie o to starac tylkko i wylacznie jesli wyrok nie przekracza 2lat pozbawienia wolnosci jesli masz wicej spraw do kazdej musisz pisac z osobna mi w piatek odroczyli dwie sprawy na okres 6mies jesli w sumie uzyskasz rok odroczenia mozesz sie starac o zamiane na zawiasy !!! jesli chceszz wiedziec cos wiecej napisz kangur87@buziczek.pl

Przede wszystkim nie o odwołenie tylko o odroczenie wykonania kary...Tobiasz piszesz jakby otrzymanie odroczenia było takie proste- po 1 w przypadku osoby, która się ukrywa uzyskanie odroczenia jest naprawdę nikłe- choć nie nie możliwe- co więcej - taka osoba może mieć problemy z uzyskaniem przepustek i zwolnienia warunkowego gdy w końcu będzie odbywać karę. Piszesz tak jakby uzyskanie odroczenia było takie proste- naprawdę muszą być ku temu poważne przesłanki- poza tym to że teraz otrzymałeś odroczenie na 6 mies nie znaczy, że otrzymasz je znowu, a potem jeszcze zawieszenie kary i to jeszcze w 2 sprawach...

list gonczy - poszukiwany

Witajcie !!!

... Mialem pare wyrokow glowie za wykroczenia i jedne przestepstwo gdzie dostalem w sumie 8 miesiecy w zawieszeniu na 2 lata + kuratora....Troszke pozniej Pamietam ze byla sprawa na ktorej laczyli mi wszystkie wyroki i dostalem 18 miesiecy w zawieszeniu na 3 lata..
Po tym wszystkim wyjechalem za granice i jestem tutaj juz 4 lata.. Ozenilem sie tutaj i urodzilo mi sie dziecko.. jakies 6 miesiecy temu Mama zadzwonila i powiedziala ze byla policja z nakazem aresztowania bo nie wstawilem sie do zakladu karnego... Dowiedzialem sie ze wyrok zostal odwieszony bo kurator nie mial ze mna kontaktu i na jego polecenie czy sprawozdanie sad odwiesil wyrok....
Wynajalem adwokata zeby sprawdzil co moze w tej sprawie zrobic ... a on mi mowi ze lepiej nic w tej sprawie nie robic bo jest za mna list gonczy (krajowy) a jak zacznie cos robic to moze jeszcze i miedzynarodowy list za mna wystawia bo sobie o mnie przypomna ...
I co mam rozumiec przez ten list gonczy krajowy??? tzn ze moge podrożować do Niemiec, Czech itp tylko nie do Polski ???
I co ja mam teraz zrobic ??? Prosze o porade i mozliwa pomoc...

z Gory Dziekuje

Powrót