powrót do polski a umowa z vodafonem

• Autor wątku Autor wątku kulkomka
  • Data rozpoczęcia Data rozpoczęcia
K

kulkomka

Nowy użytkownik
Odpowiedzi
2
witam. mam problem bo zjezdzam do polski a zostalo mi 1,5 roku umowy z vodafonem. chodzilam po salonach, wszedzie mnie zbywaja i mowia ze nie da sie wczesniej rozwiązac umowy, nawet za oplata. czy jak wroce do pl to znajda mnie tu i bede musiala to splacac jeszcze 1,5 roku?

Formalnie maja racje, ze nie mozna wczesniej rozwiazac umowy, ale w praktyce jak sie wymeldujesz z NIemiec na wyjazd za granice sa troche bardziej elastyczni. Nie ryzykuj dla paru groszy ukrywania sie w Polsce, bo nie wiadomo, czy nie bedziesz kiedys wracac do Niemiec.

NIe rozmawiaj z zadnymi konsultantami w salonach, tylko wyslij pisemnie kopie wymeldowania i prosbe o przedwczesne zakonczenie umowy. Ale prawdopodonie kaza ci zaplacic mimo wszystko jakas "kare"

dziekuje za odpowiedz. zrobie tak jak Pan napisal, chcialabym tylko mimo wszystko wiedziec, czy w polsce bylyby z tego jakies platnosci czy tylko po powrocie w przyszlosci do niemiec?

teoretycznie od 2-3 lat w Unii Europejskiej ulatwiono sciaganie tzw. malych naleznosci (do 2 tys. euro), wiec jak sie upra, to moga cie szukac w Polsce, nie jest to wybitnie prawdopodobne, ale jest mozliwe

Powrót