W
wiolcia733
Witam.Mieszkam w Uk od 5 lat dzieci od 3 lat.Ojciec dzieci w Uk od 5 lat.chce pozbawic ojca Moich dzieci praw do nich ze wzgledu na nie utrzymywanie z nimi kontaktow i nie placenie alimentow.zreszta z niechecia podchodze do widywania sie dzieci z nim(naduzywa alkoholu i marihuany,przez co zrobil sie agresywny i wogole cos mu sie pomieszalo w glowie.juz zanim sie poznalismy wyladawal w szpitalu psychiatrycznym na wezwanie jego matki,bo zabarykadowal siebie i ja w domu,bo mial wizje pijackie,o czy jego matka raczyla mi powiedziec pare lat pozniej.)od 5 lat gdy jestesmy w anglii widzial dzieci moze z 5 razy a od 2 lat wogole z tym ze rok temu wyjechalam do innego miasta i nie zostawilam mu zadnych namiarow gdzie jestesmy,nawet nie pytal.teraz chcialabym wyjsc za maz(po raz pierwszy) i poukladac sobie wszystko jak nalezy.chcialabym zmienic dzieciom nazwisko na moje a w przyszlosci dopisac nazwisko przyszlego meza. jakie mam szanse na to i gdzie o to walczyc ?ponoc dzieci urodzone w polsce podlegaj prawu polskiemu. wygodniej by mi bylo ruszyc ta sprawe w Uk ale nie wiem czy moge.alimenty naliczane sa przez CSA w uk.