pozew o odszkodowanie od rodziców

• Autor wątku Autor wątku ambrozja12
  • Data rozpoczęcia Data rozpoczęcia
A

ambrozja12

Nowy użytkownik
Odpowiedzi
19
Witam w 2014 roku syn dostał wyrok za pobicie ;upomnienie w chwili popełnienie czynu miał 16 lat skończone a rocznikowo 17 .teraz poszkodowany złożył pozew w sądzie o odszkodowanie i zadośćuczynienie od nas czyli rodziców .czy my jako rodzice mamy mu zapłacić to odszkodowanie ,dlaczego nie wystąpił wobec syna który jest już pełnoletni. pierwsza rozprawa się już odbyła gdyż pozew i wezwanie dostałam 2 dni po rozprawie .co mam teraz zrobić?Proszę o porade.

Powództwo adhezyjne powinno być wytoczone wobec syna. Proponuję wnioskować o oddalenie powództwa ze względu na niewłaściwie wskazaną osobę pozwaną.

to w jaki sposób mam to zrobić .rozprawa pierwsza odbyła się 18 lutego ja dostałam awizo 19 lutego i je odebrałam i co mama robić dalej

Idz do sądu najszybciej jak to tylko możliwe i zobacz co jest w aktach. Teoretycznie sąd powinien był odroczyć rozprawę z uwagi na brak zwrotki. Jeśli nie masz możliwości pójścia do sądu - zadzwoń do sekretariatu właściwego wydziału sądu i poproś o informację o stanie sprawy. Najlepiej abyś zrobiła to wszystko jeszcze dziś.

Powrót