Pozew przeciwko firmie widykacyjnej

• Autor wątku Autor wątku Seba78
  • Data rozpoczęcia Data rozpoczęcia
S

Seba78

Nowy użytkownik
Odpowiedzi
2
Witam Serdecznie .Wygrałem sprawę z firmą windykacyjną w sądzie.
Teraz chciałbym złożyć przeciwko nim pozew o zadośćuczynienie .
W związku z tym moje pytanie jest następujące:
Czy pozew musi być na jakimś specjalnym druku ?
i ogólnie jak on powinien wyglądać ?
bardzo proszę o poradę

a czego pan oczekuje od firmy windykacyjnej? na podstawie jakich argumentów wygrał pan sprawe?

Zażądali 14 tys zł dostałem nakaz zapłaty pomimo że spłacałem zadłużenie które wynosiło 3 tys udowodniłem to w sądzie .Sąd wydał wyrok że dług wynosi 3 tys i odliczył mi od tej kwoty spłacone raty uzasadniając że kwota którą zażądała firma jest bezpodstawna wygórowana i nie wiadomo skąd się wzięła .Ponad to telefonowali do mojej rodziny kazali matce brać kredyty żeby mnie spłaciła .Wszystko to trwało 5lat nawet dzwonili do mojej siostry która nie mieszka w kraju już 15lat .Mało tego pomimo moich wpłat dług rzekomo rósł zamiast maleć dopiero sąd nakazał zaliczenie mi wszystkich wpłat .Ostatnio dzwoniłem do nich z ciekawości ile mi pozostało to pani mi powiedziała że 18 tys mówię jak to skoro jest prawomocny wyrok 3 tys pogrzebała w papierach i zaczęła mnie przepraszać .

ps A sprawę wygrałem na podstawie wyciągu z banku przedstawiłem wysokość zadłużenia oraz wszystkie moje przelewy do tej firmy.
Oni liczyli na to że się przestraszę i zapłacę im te 14 tys .
A czego oczekuję ?odszkodowania tylko nie wiem czy mam szansę .
A firma to Ultimo
pozdrawiam

Ostatnia edycja:
szczerze mówiąc niewielkie szanse wyegzekwowania odszkodowania tutaj widze... nie wchodzi też naruszenie dóbr osobistych, bo skoro istniało zadłuzenia to ich działania były zgodne z prawem, co najwyżej mógł pan zgłosić próbe wyłudzenia - 14 tys zamiast 3, aczkolwiek wydaje mi się, iż nie ma sensu sie bawic...

Powrót