Pozew przeciwko FIRMIE WINDYKACYJNEJ

• Autor wątku Autor wątku klichar
  • Data rozpoczęcia Data rozpoczęcia
K

klichar

Nowy użytkownik
Odpowiedzi
4
Chciałbym pozwać firmę windykacyjną do e-sądu za bezprawne działanie w uzyskiwaniu nakazu zapłaty za pomocą poświadczeń nieprawdy.czy taki pozew mogę skierować do e-sądu.

klichar napisał:
Chciałbym pozwać firmę windykacyjną do e-sądu za bezprawne działanie w uzyskiwaniu nakazu zapłaty za pomocą poświadczeń nieprawdy.

A konkretnie jaka jest podstawa faktyczna i prawna roszczenia? Delikt? Złamanie umowy?

Dług przedawniony nie podlega roszczeniom.ten e-sąd działa jak dawniej kruk z tą tylko różnicą że tamci mieli bejsbole

klichar napisał:
Dług przedawniony nie podlega roszczeniom.ten e-sąd działa jak dawniej kruk z tą tylko różnicą że tamci mieli bejsbole

Daj sobie spokój z sądem, bo się tylko pokaleczysz.

Witam w innym temacie... skoro firma kruk przegrywa sprawy w sądzie bo nie przedstawia dowodów i ciąga ludzi po sądach, niesłusznie zabiera pieniądze potem nie oddaje ich i śmieje sie ludziom w twarz to dlaczego by ich nie podać do sądu po wygranej sprawie i zażądać odszkodowania. Straciłem przez nich masę nerwów urlopu i pieniędzy. Chcę udać się do kancelarii adwokackiej i porozmawiać na temat ewentualnego pozwu o odszkodowanie. Ja myślicie? Trzeba dać im nauczkę. Ktoś próbował takiego rozwiązania?

Jak już chcesz pozywać to e-sąd to nie jest dobre miejsce na taka sprawę.

Tak, daj im nauczkę. Zapewne popamiętają do końca życia.

Powrót