C
constantius
Nowy użytkownik
- Odpowiedzi
- 1
Czy możliwy jest skuteczny pozew przeciwko NFZ lub może ogólnie Państwu polskiemu. Teraz opiszę sprawę. Dostałem skierowanie od lekarza specjalisty na operację. Ośrodki wykonujące tego typu operację na NFZ, ustalają termin jej wykonania na 4 lata lub mają zawieszone jej wykonywanie bo lekarz specjalista uległ wypadkowi samochodowemu. Wykonanie operacji jest zatem nie możliwe. Brak jej wykonania naraża mnie na niepełnosprawność kończyny górnej. kliinki prywatne wyceniają zabieg operacyjny na kwotę 3000-3500 zł brutto + jeszcze koszty badań i wizyt przedoperacyjnych.
Czy w związku z tym że ubezpieczyciel jakim jest NFZ nie wywiązuje się ze swoich ( w sumie konstytucyjnych ) obowiązków moge go o to podać do sądu? W końcu mam zawarte ubezpieczenie zdrowotne. Jako obywatela który ma konstytucyjne prawo do opieki zdrowotnej nie powinny mnie interesować finansowe kłopoty ubezpieczyciela. Gdyby PZU wyznaczało 4letine terminy napraw samochodów byłoby to nie do pomyślenia. Czy skuteczny byłby pozew o odszkodowanie z tytułu niewykonania obowiązku przez ubezpieczyciela czy jako o odszkodowanie, czy o poniesione koszty na prywatną operację.... Temat formułuję szeroko... proszę o opinię.
Czy szkoda na to fatygi jednak bo z socjalizmem nikt nie wygrał....
Czy w związku z tym że ubezpieczyciel jakim jest NFZ nie wywiązuje się ze swoich ( w sumie konstytucyjnych ) obowiązków moge go o to podać do sądu? W końcu mam zawarte ubezpieczenie zdrowotne. Jako obywatela który ma konstytucyjne prawo do opieki zdrowotnej nie powinny mnie interesować finansowe kłopoty ubezpieczyciela. Gdyby PZU wyznaczało 4letine terminy napraw samochodów byłoby to nie do pomyślenia. Czy skuteczny byłby pozew o odszkodowanie z tytułu niewykonania obowiązku przez ubezpieczyciela czy jako o odszkodowanie, czy o poniesione koszty na prywatną operację.... Temat formułuję szeroko... proszę o opinię.
Czy szkoda na to fatygi jednak bo z socjalizmem nikt nie wygrał....