Pozew sądowy z Telekomunikacji.

• Autor wątku Autor wątku surtur
  • Data rozpoczęcia Data rozpoczęcia
S

surtur

Nowy użytkownik
Odpowiedzi
2
Witam wszystkich, chciałbym poradzić się w sprawie pozwu sądowego wytoczonego mi przez TP o zaległą fakturę. W 2007 roku chciałem zawiesić na jakiś czas numer telefonu w domu ojca ponieważ nie miał być używany. Numer został zawieszony jednak gdy po dwóch miesiącach przyszedł mi rachunek z którego wynikało, że za takie zawieszenie numeru należy zapłacić za rok z góry uznałem, że nie opłaca mi się to i całkiem zrezygnowałem z telefonu. Umowa została rozwiązana i sądziłem, że wszystko zostało załatwione, TP również nie zgłaszała nieprawidłowości jednak po roku dostałem zawiadomienie z firmy windykacyjnej o niezapłaconą fakturę właśnie z TP. Zadzwoniłem do windykacji i wyjaśniłem sprawę, że żadnych zaległych faktur nie miałem. Następnego roku gdy znów przyszło mi wezwanie do zapłaty, zignorowałem je aż do teraz gdy przyszło mi wezwanie do sądu o zapłacenie tej faktury wraz z odsetkami. Wysokość nie jest duża, niecałe 300pln ale chodzi o sam fakt. Czy jeśli rezygnuję z danej płatnej usługi to nadal jestem zmuszony do jej opłacenia w całości?

Jeśli to pozew z e-sądu, to wnieś sprzeciw, opisz okoliczności, a zapewne firma windykacyjna może mieć problemy ze skompletowaniem dokumentacji ( o ile rzeczywiście w TPsie jest wszystko OK).

Dzięki wielkie za podpowiedź, spróbuję tak zrobić.
Pozdrawiam.

Powrót