pozew za niewykonaną usługę

• Autor wątku Autor wątku micho1
  • Data rozpoczęcia Data rozpoczęcia
M

micho1

Użytkownik
Odpowiedzi
127
Witam

Kilka tyg. temu miałam przypadłość, ze ktoś mi rozbił auto i wlał kwas masowy
Jacyś wandale nie wiem ..
Policja powiedziała ze mi ze kwas to substancja z którą samą sobie nie poradzę dlatego tez doradzili abym poszukała firmy zajmującej się taką profesją
Znalazłam ZADZWINIŁAM dograłam szczegóły
cena 7400 zł ale unikniemy zezłomowania auto warte 35 tyś
kontakt Z AC ze oczywiście jeśli naprawa będzie skuteczna zwrot przysługuje
za usługę ale jeśli nie i auto czeka szkoda całkowita to koszty naprawy nie sa w kalkulacji no tak przecież po to ta usługa kosztuje 7400 bo jest skuteczna
pan powiedział mi ze szybko auto trzeba przyprowadzać aby szybko rozpocząć proces niwelacji NA JEGO STRONACH piękne reklamy usuwanie gwarantowane uratowaliby auta przed złomowaniem itd.
auto z assistance pojechało po tyg. auto odbieram
Pan pokazuje mi auto, a ja do niego ze zapach kwasu czuć nadal i nie ze coś tam czuć, tylko po prostu śmierdziało ze aż na wymioty brało
Pan powiedział, ze auto się musi teraz wietrzyć i z trzeba wymontować wszystkie elementy wnętrza pytam dlaczego pan tego nie zrobił nie odpowiedział

zamurowało mnie - dojechałam do domu na lawecie - koszt kolejny doszedł .
Przyjechał likwidator i powiedział, ze auto nie nadaje się do użytkowania usługę zareklamowałem - pan odp ze on mi niczego nie gwarantował
pokazuje mi jego reklamy, gdzie napisał w nich , ze gwarantuje skuteczność itd. Odp ze faktycznie ta reklama mogła mnie wprowadzić w błąd itd. i ze on to już usunął Zaproponował mi zwrot połowy kosztów
nie zgodziłam się ponieważ taka usługa w takiej cenie powinna być skuteczna a nie próbą niwelacji
na pozostałe wiadomości nie odp
wysłałam mu wezwanie przed sadowe do zapłaty
oczywiście pismo na poczcie nie odebrane
[Pytanie do jakiego sądu kierować sprawę
czy w moim miejscu zamieszkania czy do jego gdzie ma siedzibę ?

Jakiej treści umowę zawarliście?
Jaka forma umowy?

żadna umowa taka sama jak pan dajesz buty do szewca
nie było żadnej umowy

żeby było ciekawiej, to inna firma z która się kontaktowałam napisała mi, aby skutecznie zniwelować zapach kwasu, należy przed przystąpieniem do ozonowania usunąć wszystkie elementy dotknięte kwasem. Czyli wymontować wszystkie kanapy, boczki itd. a nawet część wykładziny jeśli miała kontakt bezpośredni
i wtedy OZONOWANIE ma sens i skuteczność jest bliska 100 % a 100 % następuje, po kilku następnych dniach- po wietrzeniu i wymianie kanap itd.
Firma w której była wykonywana usługa tego nie zrobili tylko po tygodniu ozonowania mi kazali wymontować elementy
mnie to aż zamurowało ale wtedy nie wiedziałam nic z czym mogłam polemizować
widzieli moje niezadowolenie i czuli ze będą kłopoty Tego samego dnia jeszcze do dniach dzwoniłam inf. ze mnie się to nie podoba i ze reklamuje to
w mojej ocenie popełnili szereg błędów przez ktore skuteczność tej usługi spadła do 0
i to za 7400 netto
:wow:
co innego gdyby zawarli ze mną umowę, w której jasno by określili ze nie dają zadanej gwarancji na 100 % efekt
wówczas ja na taką usługę bym się nie wybrała
albowiem AC mam i po co mi ta usługa, która była wątpliwa ?
zapewniali mnie ,ze wszystko idzie wg schematu ze są zadowoleniu z efektu
A smród był czuć aż z daleka
to mi odpowiedział , ze oni chyba juz nic nie czują bo są przesiąknięci tym zapachem
dobrze ze byłam z mężem i koleżanką po to auto
i oni tez bezsprzecznie czuli nie zapach tylko smród ze aż głowa bolała
oczywiście za usługę zażądali kasę z góry
:( i to był moj jedyny błąd

Ostatnia edycja:
Powrót