Pozwanie lekarza.

• Autor wątku Autor wątku wi3hu
  • Data rozpoczęcia Data rozpoczęcia
Status
Ten wątek został zamknięty.
W

wi3hu

Nowy użytkownik
Odpowiedzi
4
Cześć wszystkim. Moja mama,z powodu wielu czynników, stale była pod opieką Pani urolog z nfz. Ostatnio trafiła do szpitala z, jak się okazało po upływie kilku dni, kamieniami nerkowymi oraz ostrą infekcją. Okazało się, że kamienie są od dłuższego czasu, a infekcja dość poważna ponieważ są rozmowy o ewentualności usunięcia nerki.
Jakimś cudem Pani urolog nie widziała lub nie chciała widzieć kamieni nerkowych, infekcji oraz ich objawów przez kilka miesięcy. Gdyby zostały rozpoznane przebieg byłby inny- prawdopodobne rozbicie kamieni nie inwazyjnie oraz zdrowa nerka. Co ciekawe mama miała wykonywane badanie- takie jak w szpitalu, które wykryło problem- u Pani doktor i ta dalej nic nie zobaczyła.
Tutaj moje pytanie. Pozwanie Pani doktor ma sens? Nie wiadomo ile kobiet jest w podobnej sytuacji i leczy się właśnie u Pani doktor. Jest szansa na odszkodowanie?
Z góry dziękuje za odpowiedzi.

Żeby wiedzieć czy ma sens należy zasięgnąć opinii kogoś kto się zna na medycynie. Pamiętaj, że jeśli ją pozwiecie to na was będzie spoczywał obowiązek udowodnienia jej błędów. A na tą chwilę nawet nie wiesz czy jakiś błąd popełniła.

Moja kuzynka miała zatargi z jednym lekarzem, z powodu jego, że tak powiem niekompetencji, częściowo straciła czucie w lewej ręce.
xxxxxmoderacjaxxxxx
Całość skończyła się bardzo dobrze dla Justyny, operacja na koszt szpitala, duże odszkodowanie, oraz pisemne przeprosiny.
xxxxmoderacjaxxxx

Ostatnia edycja:
Status
Ten wątek został zamknięty.
Powrót