pozwany i jednocześnie pełnomocnik żony

• Autor wątku Autor wątku bikary
  • Data rozpoczęcia Data rozpoczęcia
B

bikary

Nowy użytkownik
Odpowiedzi
3
Witam
Razem z żoną dostaliśmy solidarnie nakaz zapłaty, chodzi o spór z administracją o mieszkanie. Złożyliśmy osobno ja i żona sprzeciw. Praktycznie napisaliśmy to samo. Ponieważ jest to mój pierwszy kontakt z sądem to w sprzeciwie napisałem ogólnie licząc, że sąd sam dokona obliczeń z przesłanych dowodów, czy sprawdzi dokumenty w urzędzie. Powód odpisał na mój sprzeciw do sądu, w którym pisał już bajki. Sąd wyznaczył rozprawę. Na rozprawie będę tylko ja, bez żony, już jestem przygotowany, poczytałem i już wiem jak to działa -chyba. Mam niezbite dowody, aby sąd oddalił powództwo, ale:
czy nieobecność żony może wykorzystać powód, że np. ja się "obroniłem" i sąd oddali tylko moje powództwo, ale żona przedstawiła temat ogólnie więc niech żona płaci itp.
Może wziąć od żony pełnomocnictwo, ale:
czy mogę być pełnomocnikiem, żony i jednocześnie pozwanym?
czy mogę dostarczyć pełnomocnictwo na rozprawie, bo rozprawa za 2 dni rozumiem, że muszę je opłacić
i jak uzupełnić dowody:
mam powiedzieć, że wnioskuję aby sąd uwzględnił dowód w postaci mapy i zestawienia, które dokonałem na podstawie ksiąg wieczystych wszystkich lokali
dziękuję i pozdrawiam

Powrót