A
Ala22222
Nowy użytkownik
- Odpowiedzi
- 2
Jestem właścicielem domeny XYZ.pl . Zaczęłam współpracę z dystrybutorem firmy XYZ z Niemiec (firma pochodzi z Azji). Dystrybutor zażądał ode mnie podpisania porozumienia w sprawie wykorzystania domeny XYZ.pl. Moje wątpliwości budzi zapis:
XYZ gives his agreement to Ala22222 to handle the www.xyz.pl domain name in Poland, provided the below requirements and conditions are met.
i tutaj podają wymagania dot. asortymentu (może być tylko tej firmy).
Podpisanie takiego porozumienia jest dla mnie ok - bo współpracujemy ze sobą.
Pytanie:
Mam jednak wątpliwość czy jak zakończę współpracę z tą firmą, to czy będę dalej mogła wykorzystywać domenę, którą kupiłam i wypromowałam? Np. do prowadzenia zupełnie innej działalności, tak aby nie było wątpliwości co do nieuczciwej konkurencji.
XYZ gives his agreement to Ala22222 to handle the www.xyz.pl domain name in Poland, provided the below requirements and conditions are met.
i tutaj podają wymagania dot. asortymentu (może być tylko tej firmy).
Podpisanie takiego porozumienia jest dla mnie ok - bo współpracujemy ze sobą.
Pytanie:
Mam jednak wątpliwość czy jak zakończę współpracę z tą firmą, to czy będę dalej mogła wykorzystywać domenę, którą kupiłam i wypromowałam? Np. do prowadzenia zupełnie innej działalności, tak aby nie było wątpliwości co do nieuczciwej konkurencji.