Pozwolenie na widzenie :)

• Autor wątku Autor wątku PannaAnna:)
  • Data rozpoczęcia Data rozpoczęcia
P

PannaAnna:)

Nowy użytkownik
Odpowiedzi
4
Jak uzasadnić, sprecyzować wniosek do prokuratora aby uzyskać więcej niż jedno widzenie w miesiącu do tymczasowo aresztowanego?

Zgodnie z prawdą należy uzasadnić.
Podaj powody to ocenimy ich istotność.

forg napisał:
Zgodnie z prawdą należy uzasadnić.
Podaj powody to ocenimy ich istotność.
Dla większości i dla oceniających powody te będą trywialne. Zwyczajnie uważam ze jedno widzenie raz w mcu to dla mnie i dla niego za mało. Jestem świadoma iż pana prokuratura to mało interesuje, jestem też świadoma że zatrzymany w areszcie śledczym podczas "zbierania" dowodów ma ograniczony dostęp do bliskich żeby nie było prób matactwa. Posiadam informacje z których wiem ze inne osoby również zatrzymane dostały więcej niż jedno widzenie z osobą najbliższą (chodzi mi o to ze konretna osoba miała np 2-3 widzenia)

Zatem nie pomożemy. Zgodnie z obowiązującymi przepisami t.a. ma prawo do przynajmniej jednego w miesiącu widzenia. Prokurator nawet nie musi uzasadniać dlaczego nie wydaje zarządzeń częściej.

Mi bardziej chodziło czy forma wniosku o dodatkowe jedno widzenie w miesiącu jest przez prokuraturę tak to ujmę brana pod uwagę, czy jest sens aby pisać, wnioskować, pisałam o pozwolenie wielokrotne i dostałam odpowiedź iż rodzinie i bliskim nie dają tylko adwokatowi. Wiem ze aresztowany ma prawo do przynajmniej jednego widzenia w miesiącu ale mniemam ze to jest dobra wola prokuratura czy to jest owo jedno widzenie czy może będzie ich więcej.

Powrót