Pożyczenie konta Allegro

• Autor wątku Autor wątku Marcvanlinden
  • Data rozpoczęcia Data rozpoczęcia
Marcvanlinden

Marcvanlinden

Użytkownik
Odpowiedzi
79
Witam chciałbym się poradzić, co zrobić w takiej sytuacji, że pożyłem konto w allegro koleżance i sprzedała telefon i zapomniała go wysłać i pojechała do pracy po za pl. ten koleś zgłosił sprawę na policje ja dostałem wezwane na przesłuchanie jako świadek oszustwa internetowego, ale zapłaciła dziś za ten i ma dowód zapłaty za telefon gościowi i obiecał, że wycofa sprawę z policji czy ja lub ona będzie miała jakieś problemy? :?:

Re: Sprawa Bardzo pilna

[cytat="Marcvanlinden"]Witam chciałbym się poradzić, co zrobić w takiej sytuacji, że pożyłem konto w allegro koleżance i sprzedała telefon i zapomniała go wysłać i pojechała do pracy po za pl. ten koleś zgłosił sprawę na policje ja dostałem wezwane na przesłuchanie jako świadek oszustwa internetowego, ale zapłaciła dziś za ten i ma dowód zapłaty za telefon gościowi i obiecał, że wycofa sprawę z policji czy ja lub ona będzie miała jakieś problemy? :?:[/cytat]
Pisz do rzeczy.!!
Sprzedała telefon i zapomniała wysłać.. dalej piszesz że zapłaciła..
Za co..??
Nic z z tego nie wiem..

Chodziło mi oto, że koleżanka sprzedała telefon na moim koncie w allegro no i
Tak się stało, że ona tego telefonu nie wysłała, bo jak mi powiedziała, że po prostu zapomniała go wysłać gościowi, który kupił i zapłacił za ten telefon i teraz ja dostałem wezwane na policje jako świadek oszustwa internetowego koleżanka zwróciła pieniądze temu kolesiowi w dniu, w którym miałem się z głosić na policje i mam pytanie czy mogę mieć jakieś problemy ja albo ona skoro pieniądze są oddane
:?: :?:

policjant może umorzyć postępowanie ,ale może skierować je z AO via Prokuratura do Sądu.

Fakt zwrócenia pieniędzy ma przełozenie na wymiar kary (działa in plus dla sprawcy) ale nie zmienia to faktu ,że czyn zabroniony zaistniał...

czyli może ale nie musi skierować sprawy do prokuratora a co to znaczy AO via :?:

To oznacza, że po przeprowadzeniu postepowania akta pójda do prokuratury, a z niej do sądu (tzn mogą pójść).

sprawa się tak skąplikowała moja bezrozumna koleżanka podała inne dane a nie swoje imię i nazwisko i teraz ona musi to w jakiś sposób odkręcić
po za tym ten policjant mówił że takie coś jest karana do 1 roku pozbawienia wolności ale przecież oddała pieniądze temu facetowi co wisiała mu telefon :?:

art. 286 &1 KK mówi o karze od 6 miesięcy do 8 lat pozbawienia wolności...

skoro oddała już po tym jak organa ścigania się nią zainteresowały to dobrze o niej świadczy i wpływa pozytywnie na wysokość zagrożenia karą,ale nie zmienia faktu że do czynu doszlo więc i kara się naLEŻY...

i nie rozumiem za bardzo jak można "zapomnieć" wysłać komuś przedmiot który się sprzedaje...i za który wzięło się już pieniądze...

witam
jestem w podobnej sytuacji, a mnianowicie

przyszło do mnie zawiadomienie że mam sie zgłosic na policje jako świadek oszystwa internetowego, tylko że ja nie wiem o co chodzi.
na allegro nic nie sprzedaje, mam tez konto na expekcie i bet at home, ale nie gram.

o co może chodzić??
:?:

przestańcie pisać pogrubionym tekstem!!

@skiin77
My tutaj nie inwigilujemy działalności obywateli więc nie wiemy co Pan robił i czego może to dotyczyć, a wróżeniem też się nie zajmujemy. Przynajmniej ja.

[cytat="skiin77"]witam
jestem w podobnej sytuacji, a mnianowicie

przyszło do mnie zawiadomienie że mam sie zgłosic na policje jako świadek oszystwa internetowego
[/cytat]
To Pan powie im, że nie wie o co chodzi. Wcześniej powinien Pan zostać pouczony o odpowiedzialności za składanie fałszywych zeznań.
pozdrawiam

Powrót