Pożyczka dla bezrobotnego

• Autor wątku Autor wątku johnychest
  • Data rozpoczęcia Data rozpoczęcia
J

johnychest

Nowy użytkownik
Odpowiedzi
1
Witam, z góry mówię, że nie mam pojęcia gdzie ten temat na forum mam napisać, więc pisze tu. (mam nadzieje, że nie będzie problemu)

Więc tak - mam 18 lat, chodzę do szkoły (technikum) oraz po szkole pracuje na czarno (naprawa komputerów po znajomości) i zarabiam miesięcznie ok 600zł, wystarczająco na jakieś moje małe zachcianki, ale już nie wiele jak przychodzi do większego zakupu i właśnie przyszedł ten moment większego zakupu.
Chciałem wziąć pożyczkę w banku - 1000zł na 12 rat jako bezrobotny, ale ta opcja jest chyba dla picu bo nie ważne co się wpisze to i tak formularz w następnym kroku jest nie brany pod uwagę i tu PYTANIE: "czy mogę wybrać opcje 'renty' na 600zł"?, czy jak mnie sprawdzą i okaże się, że żadnej renty nie mam to czy nie wpakuje się w problemy? Z góry mówię, że spłata dla mnie 100zł mies. to nie problem, więc nie będę zalegał opłatami.

Pozdrawiam wszystkich :)

Nie to forum.
Nie pomagamy kombinować.

Poproś kogoś z rodziny o wzięcie tej pozyczki.

kk art. 297.
§ 1. Kto, w celu uzyskania dla siebie lub kogo innego, od banku lub jednostki organizacyjnej prowadzącej podobną działalność gospodarczą na podstawie ustawy albo od organu lub instytucji dysponujących środkami publicznymi – kredytu, pożyczki pieniężnej , poręczenia, gwarancji, akredytywy, dotacji, subwencji, potwierdzenia przez bank zobowiązania wynikającego z poręczenia lub z gwarancji lub podobnego świadczenia pieniężnego na określony cel gospodarczy, instrumentu płatniczego lub zamówienia publicznego, przedkłada podrobiony, przerobiony, poświadczający nieprawdę albo nierzetelny dokument albo nierzetelne, pisemne oświadczenie dotyczące okoliczności o istotnym znaczeniu dla uzyskania wymienionego wsparcia finansowego, instrumentu płatniczego lub zamówienia, podlega karze pozbawienia wolności od 3 miesięcy do lat 5.

Jeden Grzeszczyk napisał:
Kol. loco lepiej wskazał przepis
Nie wskazywałem żadnego przepisu, jedynie zasugerowałem abyś zastanowił się nad swoją poprzednią odpowiedzią.

Powrót