Pożyczka dla dziewczyny "byłej"

• Autor wątku Autor wątku Faith87
  • Data rozpoczęcia Data rozpoczęcia
F

Faith87

Nowy użytkownik
Odpowiedzi
2
Witajcie.

Mam pytanie czy mogę w jakiś sposób odzyskać swoje pieniądze? Chodzi tu o kwotę 344 zł.
Kiedyś jak byłem w związku pożyczyłem swojej dziewczynie około 1000 zł. Po rozstaniu na raty oddała mi 656 zł
I od prawie 2 lat wykręca się od oddania reszty, wcześniej nie pracowała ale teraz już pracuje.
Ciągle się wykręca, że wydała na prawo jazdy, na jakieś inne rzeczy, a dla mnie nie ma pieniędzy.
Co polecacie zrobić mi w tej sytuacji.
Przypominam jej o tym na GG co jakiś czas, nie raz dzwoniłem lub pisałem jej smsy.
Ale ciągle mnie zwodzi... A 344 zł nie znajdę na ulicy. Pożyczka była zawarta ustnie i ciągle powtarza/ła że odda. Oczywiście pieniądze które jej pożczyłem były przeze mnie zarobione.
Pozdrawiam.

Jeśli masz w historii gg/mailach/czymkolwiek innym pisanym że jest Ci dalej winna 344 złote wezwij ją na piśmie listem poleconym ze zwrotką do zwrotu reszty długu np. w ciągu 7 dni pod rygorem skierowania sprawy do sądu cywilnego.

W sporej liczbie przypadków taka "motywacja" wystarczy. :)

Napisałem do niej coś takiego wczoraj:

Cześć, [Jej imię] co z tą kasą. Napisałaś mi jakiś czas temu, że jak wyjdziesz na prostą to mi oddasz? I znowu cisza z Twojej strony. W nieskonczoność będziesz mnie spławiać ? Jeśli myślisz, że zapomnę o moich pieniądzach, czyli 344 zł to się mylisz. Będę non stop się upominał. Nr konta już Ci wiele razy podawałem i do tej pory nie oddałaś mi kasy.

Ona odpisała po północy coś takiego:

oddałam ci juz 560zł
jak bede miec to ci oddam
chodz nie wierze w to 800zł
narazie robie prawko
i mam wdatki'

Moja odpowiedź:

jak możesz nie wierzyć ? po co miałbym Cię okłamywać ? już nawet nie pamiętasz ile ode mnie pieniędzy pożyczyłaś. ale co mnie Twoje wydatki interesują ? wisisz mi już pieniądze taki okres czasu i dalej to olewasz. ale ja tego tak nie zostawię. nara

I widzę, że w poniedziałek wysyłam list "motywacyjny"

Powrót