Pożyczka finansowo

• Autor wątku Autor wątku jah1992
  • Data rozpoczęcia Data rozpoczęcia
J

jah1992

Użytkownik
Odpowiedzi
103
Witam

Niedawno udzieliłem pożyczki w kwocie 500 zł w serwisie finansowo, pożyczka była rozłożona na 4 raty po 150 zł więc łącznie 600 zł - oczywiście było to umowne w opisie pożyczki. Użytkownik spłacił tylko pożyczkę + jakieś gorsze z odestek które oblicza serwis. I teraz moje pytanie czy mogę egzekwować ten bonus czy taki zapis w samym opisie nie ma żadnego znaczenia ? Jeszcze jak by napisal nie mam kase, ale splace w pozniejszym terminie to bym zrozumial ale gosc otwarcie mi mowi ze bonusu nie ma zamiaru spłacać.

Pozdrawiam

właściwie regulamin tego tematu nie porusza, przynajmniej takiego zapisu nie znalazłem

o bonusach zapomnij. tylko kapitał + odsetki
najwyżej nie odznaczaj spłat jesli nie spłaci bonusy

Na jakiej zasadzie "pożyczkobiorca" zaakceptował umowę?

jedynie coś takiego

cytuje:

"Pożyczkobiorca jest zobowiązany przygotować zgodny ze stanem faktycznym opis Aukcji. Pożyczkobiorca odpowiedzialny jest za wszelkie szkody wynikające z błędów lub nieścisłości w opisie Aukcji. "

Porzyczkobiorca wystawił aukcję, gdzie było napisane że spłaca łacznie 600 zł jednak serwis nie bierze chyba opisu pod uwagę i sam nalicz kwotę spłaty ale są to marne odestki... Dla tego w serwisie utarły się bonusy... I teraz chcę ten bonus wyegzekwować.

jah1992 nie odzyskasz bonusów .

w opisie aukcji nie ma mowy o bonusach tylko o : Cel pożyczki i tam sie zazwyczaj wpisuje bonus.
W umowie pozyczki nie ma mowy o bonusach

Czyli nic z tym nie mogę zrobić i z prawnego punktu widzenia jak bym złożył jakiś wniosek czy gdzieś zawiadomienie to z góry stoję na straconej pozycji ?

tak, nie masz na ten bonus żadnej uwowy.

Po prostu nie odznaczaj spłat pożyczki , dopiero w momencie gdy Ci całośc odda z bonusami , gdy u niego pojawi sie zaległosć na czerwono to moze sie obudzi

A czy on ponosi jakieś konsekwencje prawne z tego tytułu że nie odchaczę ? I 2 sprawa jeśli napisze do serwisu finansowo wyślę potw przelewu to chyba sami mu odchaczą no chyba że uznają bonus za wiążący

Otóż nie poniesie żadnych konsekwensji prawnych jeśli nie odznaczysz spłaty, natomiast bedzie widniało zadłużenie na jego koncie i nie otrzyma już pożyczki zapewne w tym serwisie bo kto pożyczy komuś kto ma już zadłużenie.

Jesli się Pan nie będzie logował do serwisu dośc długo , to sami moga odznaczyć spłatę pożyczki gdy PB dostarczy potwierdzenie. Finansowo odznacza spłaty pożyczek w momencie gdy PD nie loguje się dość długo.

A jak by całe zajście zgłosił na policję, do sądu czy do jakieś firmy windykacyjnej to co nawet się tym nie zajmą ?

Pzdr

znalazłem w internecie takie zdanie odnośnie finansowo:

"aukcji i zawarty w niej opis wszakże to również forma umowy"

Masz umowę na finansowo w której wyraźnie pisze o jakiej kwocie mowa a to że umawialiście się na więcej to już wasza umowa, nic z tego nie będzie.

Policja może się tym zająć i przyjąć to jako wyłudzenie - pokażesz umowę o jakiej kwocie mowa i na tym się skonczy.

Windykacja również tak podejdzie do sprawy . O bonusie zapomnij. Bonus to tylko forma zachęty dla PD by zainwestował.

Hmmmm no nic trudno, byłbym wdzięczny jak by to ktoś jeszcze potwierdził

Pożyczkę Pani tydzień po terminie spłaciła + odestki ale bez bonusu.

Pzdr

no to sprawa zamknięta :)
pożyczka według umowy spłacona + odsetki

Witam serdecznie wszystkich użytkowników tego forum. MAM OGROMNY PROBLEM I PROSZĘ O POMOC. jESTEM ZADŁUŻONA W BANKU CETELEM I LUKAS. DOSTAŁAM WYROK ZA WYŁUDZENIE KREDYTU. TERAZ W MARCU CZY W KWIETNIU KONCZY MI SIE WYROK W ZAWIESZENIU ALE MAM PROBLEM PONIEWAZ W WYROKU MIALAM NAPRAWIENIE SZKODY W CALOSCI. NIE PRACUJE I MAM 2 DZIECI NA UTRZYMANIU, MAZ TERAZ TEZ NIE PRACUJE BO MAJA ZIMOWY PRZESTUJ. WIEM ZE ZAWALILAM SPRAWE ZE NIE SPLACALAM ZASADZONEGO MI WYROKU ALE TERAZ JUZ JEST PO PTOKACH ZE TAK POWIEM- I TUTAJ MAM DO WSZYSTKICH ZORIENTOWANYCH W TAKICH SPRAWACH PROSBE.NAPISZCIE MI PROSZE CO MAM ZROBIC JESLI NIE POTRAFIE SIE SKONTAKTOWAC Z NIKIM Z TYCH BANKOW W SPRAWIE ROZLOZENIA MI TEGO NA RATY. NIE RAZ TAM DZWONILAM ALE ZAWSZE BYLO TAK ZE ALBO NIKT NIE ODBIERAL ALBO MUSIALAM NIE WIEM ILE NA POLACZNIE CZEKAC A I TAK NIC Z TEGO NIE WYCHODZILO. BOJE SIE ZE POJDE SIEDZIEC. JESLI WYSLE PISMO TO NIE WIEM JAK DLUGO BEDZIE TO WSZYSTKO TRWALO.JEDEN JEDYNY RAZ SIE POLACZYLAM Z LUKASEM - WINDYKACJA TO ZAZADALI ODEMNIE SPLATY PRZYNAJMNIEJ POLOWY ZADLUZENIA. NIE MAM TAKIEJ KWOTY. BLAGAM POWIEDZCIE MI CO MAM ROBIC ZEBY NIE ISC SIEDZIEC????????????????

Powrót