Pożyczka i windykcja

• Autor wątku Autor wątku Kodi77
  • Data rozpoczęcia Data rozpoczęcia
K

Kodi77

Nowy użytkownik
Odpowiedzi
2
Więc tak
W zeszłym roku wiozłem pożyczkę w Net credit 800 zł.
Pożyczkę tą raczej spłaciłem.
Niedawno(10 kwietnia) dostałem pismo ze mój dług został wykupiony przez firmę Kruk i mam zapłacić prawie 2000 zł. W miedzy czasie zmieniałem adres zameldowania ale przez okres ponad roku nie dostałem na stary adres żadnego powiadomienia ze mam jakąś pożyczkę .
Także nikt do mnie nie dzwonił w tej sprawie dopiero teraz dostałem to pismo. Błąd w systemie?

Co znaczy "raczej spłaciłem".
Spłaciłeś czy nie ?

Na 80% spłaciłem. dziwne wydaje mi się nikt ze się nikt nie odzywał przez tyle czasu. Żadanej korespondencji telefonów itp

Skoro masz dowody na spłatę 80%, to w sądzie ich zgasisz.

Witam. mam obecnie pożyczkę w vivusie i na obecną chwile nie jestem w stanie jej spłacić ani przedłużyć , a dzwoniąc do nich z zapytaniem czy jest szansa na rozłożenie na raty ,pan mi odpowiedział że nie. Wyjątek jest gdy bym właśnie straciła pracę i im przedstawię świadectwo pracy lub zaświadczenie z urzędu pracy o bezrobociu . I nie wie co mam teraz zrobić bo widzę że raty u nich nie wchodzą w grę. A jeśli moja pożyczka przejdzie do windykacji to i tak będzie wymagana w całości, czy naprawdę nie mam szans na raty u nich, jestem zrozpaczona bo kwota jest nie mała 2225:(Proszę o jakąś pomoc lub podpowiedż co dalej robić.

Wypowiedz umowę. Co ma dalej być to będzie

Powrót