pożyczka problem

• Autor wątku Autor wątku Barbarra
  • Data rozpoczęcia Data rozpoczęcia
B

Barbarra

Nowy użytkownik
Odpowiedzi
4
Witam,
mój syn wziął w jednej z firm pożyczkowych parabankowych pożyczkę w kwocie 6 tys. złotych następnie wymeldował się z mieszkania (mieszkał ze mną) i wyjechał za granicę. Teraz przedstawiciele firmy pożyczkowej wydzwaniają do mnie (ponieważ telefonów od nich nie odbiera) na telefon stacjonarny miejsca ostatniego zameldowania i nie wierzą moim tłumaczeniom, że nie znam miejsca pobytu syna czego mogę się dalej spodziewać. Trochę naczytałam się o tzw. "twardej windykacji" ludzi z takich firm czy mogę się czegoś obawiać? Bardzo proszę o opinie. Jakie dalsze kroki może podjąć taka firma bo pewnie tak łatwo nie odpuszczą?

Ostatnia edycja:
Powinna pani umieścić ten post w Windykacja.
Pożyczyli, chcą odzyskać pieniądze. Mogą sprawę skierować do prokuratury i do Sądu.

Oczywiście, że mogą skierować sprawę do sądu, ale nie przeciwko Pani, ale Pani synowi. Pani jest właścicielką wszystkiego co w mieszkaniu i mieszkania, więc wg mnie nie ma powodów do niepokoju.

Jeśli będą Panią nachodzić, próbować szantarzu czy zastraszać - sprawe zgłosić na policję. Nie może Pani odpowiadać za ewentualne przekręty Pani syna.

Nie wpuszczać ich do domu, nie mają prawa wejść nieproszeni.

Powrót