Pożyczka Vivus Windykacja UCM arvato

• Autor wątku Autor wątku ostryksc85
  • Data rozpoczęcia Data rozpoczęcia
O

ostryksc85

Nowy użytkownik
Odpowiedzi
8
Otrzymuje takie emaile od 3-4 miesięcy że sprawa zostanie oddana do sądu ale żadnego pisma nie otrzymałem oczywiście na spłate całości zadłużenia nie mam ale płace regularnie co miesiąc po 100-150 zł na ich konto co robić proszę o pomoc? Sygnatura sprawy:
69000002343

Nr Pożyczki:
99444737014

Szanowna Pani/Szanowny Panie,

działając w imieniu Global Collection Management Sp. z o.o. S.K.A Spółka jawna, powołując się na udzielone pełnomocnictwo, Bertelsmann Media Sp. z o.o. oddział „arvato services Polska” wzywa do niezwłocznej zapłaty należności z tytułu umowy pożyczki zawartej z wierzycielem.

Jednocześnie informujemy, że w celu wyegzekwowania przedmiotowej wierzytelności w Pani/Pana sprawie skierowany został pozew do sądu, zaś w razie dalszej zwłoki ze spłatą zadłużenia podjęte zostaną kroki prawne.

Aktualna wysokość zadłużenia wynosi 3835,80 PLN, na którą składają się 3740,32 PLN tytułem należności głównej wraz z odsetkami oraz 95,48 PLN tytułem kosztów postępowania.

Wpłatę 3835,80 PLN należy dokonać na wskazany poniżej rachunek bankowy:

Global Collection Management Sp. z o.o. S.K.A Spółka jawna
17 Stycznia 56 02-146 Warszawa
57 1020 1026 0000 1202 0201 0908
Nr sprawy Arvato: 69000002343 Nr klienta: 99444737014

Prosimy obowiązkowo o zaznaczenie w tytule płatności: „Spłata zobowiązania wynikającego z umowy pożyczki nr 99444737014" – podanie numeru pożyczki jest obowiązkowe.

Załóż sobie konto w e-sądzie i zobacz czy nie ma tam pozwu. Oni ci i tak policzą na koniec koszty zastępstwa procesowego, tak że "trochę" więcej cię to wyjdzie. Z drugiej strony... z kiedy jest ta pożyczka?

No i te "koszty postępowania" wyglądają mi na wyłudzenie z art 286 kk, przecież żadne postępowanie na razie się nie odbyło...

Oni akurat te "koszty" zawsze sobie doliczają. Zresztą, nie tylko oni...

No jest to jednak próba przynajmniej 286kk w takim wypadku...

Jeśliby przyszedł nakaz z sądu to w każdym razie trzeba go zaskarżyć. A póżniej w sądzie zaznaczyć że g c m nie ma legitymacji czynnej powoda. Temat wielokrotnie opisywany także myślę że bezproblemowy i jak na razie z tego co wiem to pewny krok do oddalenia powództwa.

Powrót