Pożyczka

• Autor wątku Autor wątku Kipi93
  • Data rozpoczęcia Data rozpoczęcia
K

Kipi93

Nowy użytkownik
Odpowiedzi
6
Witam Jestem córką zmarłej mamy która wzieła pożyczkę. Po roku i właśnie dzisija dzwoniła jakaś pani z firmy windykacyjnej i powiedziała że mam spłacić pożyczkę. Ale pożyczka była ubezpieczona i jeszcze nawet nie była spłacana bo mama umrała. NIe wiedziałam nic o tym. I mama nie miała spadku żadnego bo mieszkałą u kogoś. Co w takim razie mam zrobić??

Więc o odrzuceniu spadku nie ma już mowy a co za tym idzie jeśli samo ubezpieczenie pożyczki nie pokrywa jej spłaty niestety spłata spada na dzieci. A co się stało z tą pożyczka ,bo skoro nie została ona nawet zaczęta być spłacana domniemam ,że mama wzięła ją przed sama śmiercią??

Ale mama nie miała żadnego spadku wzieła przed śmiercią dwa tyg i pięniedzy nie było żadnych i nie wiedziałam o tym że nawet wzieła

Długi niestety też są spadkiem i w tym przypadku właśnie tak jest. Chyba ,że jest podstawa aby udało się udowodnić iż pożyczka była wykorzystana nie przez matkę a osobą u której mieszkała.

Trudna sprawa. Ale jak jest to możliwe jak pożyczka była ubezpieczona bo nawet pisze??

Ubezpieczenia są różnego typu więc nie wiem jakie było w tym przypadku i co obejmowało. Najlepiej podejdź do banku który jej udzielał i się dowiedz co i jak z tym ubezpieczeniem.

Pisze tutaj ze za ubezpieczenie juz pobrano z góry w przypadku śmierci

Wiec należy się zwrócić do ubezpieczyciela bo to on jest obowiązany do spłaty pożyczki.

Więc pójdę jutro do tego banku

Powrót