Pożyczka

• Autor wątku Autor wątku Michgee
  • Data rozpoczęcia Data rozpoczęcia
M

Michgee

Nowy użytkownik
Odpowiedzi
2
Mój ojciec wzioł w 2004 roku poyczkę w eurobanku. nie zpłacal i odsetki rosły.
Był komornik który wstrzymywał wypłaty ojca nie mielismy kasy bodajze 4 miesiące a pózniej okazało sie ze dług zostal sprzedany do firmy BEST gdzie po podpisaniu ugody bedzie w 3 lata splacał tą pożyczke. Zaczoł spłacac a pozniej nie albo wpłacal różne kwoty. Pózniej nie spłacał wcale. mineły 3 miesiące nie odebrał lisu poleconego. Mineło troche czasu i poszedł do wiezienia za jazde po pijanemu. w tym czasie przyszły akta sprawy ze fima best załozyła sprawe i ząda spłaty zadłuzenia w całości. Co mam robic? pomzcie sprawa już za 14 dni...
pomocy...
bede wdzieczny za cenne rady............

Ostatnia edycja:
Ty nie możesz nic jeżeli są to długi Twojego ojca.
Chyba że kredyt był wspólny, podpisałeś zobowiązanie spłaty, jesteś pełnomocnikiem
lub inne.

Przepraszam chodzi mi o to czego moze się spodziewac w sądzie, czy dadzom mu komornika czy bedzie mógl sie starac w sadzie zeby mogl bez komornika dalej spłacac w ratach. Iczy bedzie mógl sie starać zeby nie byc obarczony kosztami sądowymi z rozprawy ?........

Sprawdź czy się przypadkiem nie przedawniło. Powinieneś wziąć pełnomocnictwo od ojca

marian.pazdzioch napisał:
Sprawdź czy się przypadkiem nie przedawniło.
Nie sądzę.
Zauważ, że przez 10 lat trwało kilka czynności związanych z długiem.
marian.pazdzioch napisał:
pełnomocnictwo od ojca
Owszem ale tylko w reprezentowaniu go w sprawach urzędowych
aby uniknąć odpowiedzialności za dług.

Nie znamy konkretnych dat - my tego nie sprawdzimy. Poza tym jak pelnomocnictwo może "wkręcić" w dług?

Powrót