Pożyczki chwilówki

• Autor wątku Autor wątku hammerdiner
  • Data rozpoczęcia Data rozpoczęcia
H

hammerdiner

Nowy użytkownik
Odpowiedzi
19
Witam serdecznie

Witam , mam pozyczki w firmach pozabankowych, nie pisze na tym forum o to czy musze splacic czy nie tylko o porade jak postapic . Jestem studentem , ucze sie w prywatnej uczelni 500zl miesiecznie niedlugo 4 semestr zaczne wiec prosze nie pisac zebym zostawil uczelnie a splacil pozyczki bo tak nie moge
Pracuje obecnie w smyku za 800zl miesiecznie umowe mam jeszcze na grudzien . Wyplaty za listopad nie dostalem jeszcze 800zl
Mam pozyczki w firmach na 30 dni niektore na raty

miej wiecej tak to wyglada

Vivus 1800
Wonga 1000

Kwota do uzbierania do 28 grudnia
Szybkagotówka 200zl za 30 dni albo 803zl do splaty
Netcredit 490zl brak przedłuzenia
Sohocredit 625
Wonga 233zl ( rata (
Vivus 240zl przedluzenie albo 1800zl do splaty

1800zl wtedy do splaty

Pozyczki do splacenia do 1 stycznia albo 5
Wonga 250zl ( rata )
Ferrantum 800
Smartpozycz 600
1650

Jestem przerazony tymi pozyczkami bo nie splace ich naraz dodam ze poprzednie pozyczki 10 tysiecy udalo mi sie splacic ale tego nie mam pojecia jak moge , Moje zapytanie to takie mieliscie stycznosc z tymi firmami czy da sie rozmawiac o przedluzeniu jakim splaty albo jakie moga poczekac a jakie na teraz splacic
Dodam od siebie jesli dobrze pojdzie to moze dostane prace jakas 50zl za dzien ale to jeszcze nie jest uzgodnione.

Ogolnie chcialem kredyt dostac jakis na 4 tysiace i splacic je ale kredytu nigdzie nie dostane.

Troche ta kwota pozyczek mnie przeraza , jest strasznie wysoka do splaty a nie chce isc do wiezienia albo komornika miec bo podobno komornicy jak sie ma 4 tysiace dlugu robia 30 tysiecy , ja splacic chce tylko ze potrzebuje miesiaca albo dwóch wiecej a to firmy co na 30 dni i juz sie pozycza chyba ze splace 1 wezme druga i tak w kółko , co radzicie ?

Dodam ze w vivus podobno za poprzednia regularna splate moge raz skorzystac z darmowego przedluzenia o 30 dni splaty pozyczki promocja na swieta

Edycja : Jak dobrze pojdzie to dostane premie 1000zl w tym miesiacu 10 pazdziernika + 800zl z poprzedniego miesiaca wiec moze do 2000zl uzbieram na grudzien

Ostatnia edycja:
hammerdiner napisał:
Użyć kalkulatora, przeliczyć. Poszukać pomocy u rodziny, czy przyjaciół. Poszukać nowego źródła dochodu.
To nie jest pytanie natury prawnej.
hammerdiner napisał:
Troche ta kwota pozyczek mnie przeraza
Nie to, żebym prawił Ci morały, jednak nie sądzisz, że trzeba pomyśleć "przed", nie "po" jak się pożyczyło ?
hammerdiner napisał:
podobno komornicy jak sie ma 4 tysiace dlugu robia 30 tysiecy
Bez przesady :)
hammerdiner napisał:
podobno za poprzednia regularna splate moge raz skorzystac z darmowego przedluzenia o 30 dni splaty pozyczki promocja na swieta
Dowiedz się u źródła.

Kanas napisał:
Użyć kalkulatora, przeliczyć. Poszukać pomocy u rodziny, czy przyjaciół. Poszukać nowego źródła dochodu.
To nie jest pytanie natury prawnej.

Niestety na przyjaciół nie mozna liczyc bo w tym wieku nikt ode mnie nie ma takich sum bo nie pracuja rodzice tez nie pomoga , nowego zrodla dochodu nie moge szukac bo i tak dobra stawke mam 15 brutto czyli 12 na reke za godzine przyjmujac 2 dni w weekendy po 8h to troche jest ale nie moge zmienic pracy z tego wzgledu ze na dziennych studiach jestem i tez za studia place . Wiec chce zeby praca taka zostala ale jak najbardziej szukam czegos po zajeciach zeby bylo chociaz 50/100zl za prace na dzien wtedy szanse jakies sa . Bardziej chodzi mi chodzi zeby uslyszec od innych ludzi czy tak bardzo mam zła sytuacje ze juz po mnie jest , z tymi firmami na pewno nie da sie rozmawiac ani negocjowac za 30 dni przyjadą po mnie i pewnie wszystko rodzica zabiora. Miał ktos podobna sytuacje ?

hammerdiner napisał:
za 30 dni przyjadą po mnie i pewnie wszystko rodzica zabiora
Napiszę tak, poczytaj forum, "załap" przynajmniej minimum wiedzy. Potem dopytasz.

A niby dlaczego mają zabrać? Do tego daleka droga. Oni zabrać nic i tak nie mogą.

Ale w Twojej sytuacji jak najbardziej, komornik może się pojawić.

To nie są pytania prawne, więc ja Ci odpowiem. Odpowiem Ci jak facetowi, będzie bolało. Jesteś trafionym zatopionym, i choć jeszcze o tym nie wiesz - leżysz na deskach. Znajomych zostaw, chyba, że chcesz stracić przyjaciół (przyjaciele są bezcenni i na całe życie, więc ich szkoda tracić za takie kwoty). Jedyne, jedyne co możesz zrobić i powinienieś zrobić i iść do swojego Ojca i przedstawić jak wygląda sytuacja. Zwróć się do kogoś z rodziny. Jeśli ktoś z rodziny zgodzi się wziąć kredyt w normalnym banku, (a nie u lichwiarzy) - spłać wszystko lichwiarzom, niczego nie przedłużaj, bo to tylko pogaesza twoją sytuację. Jeśli teraz przedłużysz, a nie spłacisz to za trzy miesiące nie będziesz miał co jeść... w Twoim przypadku taryfa ulgowa się skończyła i niech to do Ciebie dotrze.

Alladyn_A napisał:
To nie są pytania prawne, więc ja Ci odpowiem. Odpowiem Ci jak facetowi, będzie bolało. Jesteś trafionym zatopionym, i choć jeszcze o tym nie wiesz - leżysz na deskach. Znajomych zostaw, chyba, że chcesz stracić przyjaciół (przyjaciele są bezcenni i na całe życie, więc ich szkoda tracić za takie kwoty). Jedyne, jedyne co możesz zrobić i powinienieś zrobić i iść do swojego Ojca i przedstawić jak wygląda sytuacja. Zwróć się do kogoś z rodziny. Jeśli ktoś z rodziny zgodzi się wziąć kredyt w normalnym banku, (a nie u lichwiarzy) - spłać wszystko lichwiarzom, niczego nie przedłużaj, bo to tylko pogaesza twoją sytuację. Jeśli teraz przedłużysz, a nie spłacisz to za trzy miesiące nie będziesz miał co jeść... w Twoim przypadku taryfa ulgowa się skończyła i niech to do Ciebie dotrze.

Dziękuje za wyczerpująca odpowiedz ktora postawila mnie na nogi zeby dzialac i prosic kogos z rodziny i nie przedłużać tego ale sam dowiem sie jeszcze co trzeba splenic zeby kredyt w banku konsolidacyjny dostac i moze taki sproboje sie starac za miesiac bo juz praca bedzie 3 miesiace udokumentowana .

W tej sytuacji jest to jakieś wyjście. Firmom chwilówkowym nie zależy na tym abyś spłacał. Im zależy na tym abyś przedłużał. Jeśli dziś przedłużysz, za miesiąc będziesz dokładnie w tym samym miejscu. Tylko o miesiąc starszy. Nie kombinuj już z lichwiarzami. Jesteś w ich bazie danych. Za chwilę dostaniesz ulotki albo list z propozycją konsolidacji.

Nie czekaj, najcenniejszą rzeczą, którą masz w tej sytuacji to właśnie czas. Nie marnuj go, bo są sprawy, o których jeszcze nie wiesz. Nie wiesz, że Wonga i Vivus prawdopodobnie pogrążą Twoje starania o normalny kredyt (nie jestem pewien, ale chyba wpisują opóźnienia do BIKu tak jak banki). Nie wiesz, że zaczną się smsy i telefony od 6.30 do 23.00 co 20 minut. Tego normalny człowiek nie jest w stanie znosić. Za niektóre z nich wystawią Ci kolejne rachunki. Zacznie się naliczanie kar "z sufitu", które łaskawie - ewentualnie jeśli będziesz merdał ogonkiem jak paryski piesek pozwolą Ci spłacić - za kolejną "niewielką" opłatę. Uciekaj od tego, każda minuta na wagę złota.
Ktoś z rodziny bierze kredyt i spłaca 100% Twoich zobowiązań u lichwiarzy. Ty oczywiście wszystko w miarę zarobków spłacasz i wyciągasz wnioski z lekcji, którą udzieliło Ci życie. Nie ma nic gorszego od tzw. "chwilówek", bo czym w chwili obecnej Twoje położenie różni się od narkomana? On musi i Ty musisz. A Ci rozdają swoje działki ...

Zastanawiam sie czy nie postawic 800zl pensji na zaklady buchmacherskie i 1 wygrana zagwarantuje mi wyjście z sytuacji jesli zaloze wygrana z kursem okolo 3/4 ostatnio za 100zl wygralem 900 ale przegralem 900 w kolejnym zakladzie . Zastanawiam sie czy nie poruszych nieba i ziemi i splacic te male pozozyczki i brac kredyt w provident bo maja na pare miesiecy i wtedy splacic tez vivusa i wtedy wonge i provident bylbym wstanie na raty oplacac.

W niedzielę, przy stanie 1-3 dla Liverpoolu spodziwałbyś się, że ten w końcu przegra mecz 4-3 z Bournemouth? Jeśli odpowiedź brzmi: "nie", to porzuć tę najgłupszą z możliwych dróg pomocy sobie. To zdanie już było - wyciągnij wnioski.

Ogarnij sie i pomysl co robisz. To co probujesz wynyslec ktos wyzej slusznie porownal do zachowania narkomana, ktory czeka na kolejna dawkę. Splac to jak najszybciej przy pomocy rodziny albo kogokolwiek i przestan na boga ogladac te piorace mozgi reklamy lichwiarzy

Nie mam nikogo na kogo moge liczyc. pracuje aktualnie w smyku na pol etatu bo mam uczelnie i uda mi sie splacic w grudniu pozyczki ktore opisalem na grudzien a za prace w grudniu wynagrodzenie dostane w styczniu i splace pozyczki za styczen

zostanie mi w wonga jeszcze 600zl okolo oraz vivus 1800zl z tym nie mam kompletnie pojecia jak bede mogl splacic mimo ze w styczniu umowe podpisze kolejna w smyku na zlecenie ale chyba najrozsadniej bedzie przedluzyc raz za 240zl termin platnosci i oddac 10 lutego , jesli komornik wchodzi to prawda ze z 2000zl robi 10000zl ? albo sie idzie do wiezienia albo smycz na noge sie ma ze nie mozna mieszkania na 100 metrów opuszczac ? u mnie jesli splace wiekszosc dlugu to zostanie okolo 2500zl i jakie konsekwencje mnie czekaja, z takimi firmami nie mozna dyskutowac podobno o terminie

hammerdiner napisał:
albo sie idzie do wiezienia albo smycz na noge sie ma ze nie mozna mieszkania na 100 metrów opuszczac ?
Co to za bzdury ? Kto ci naopowiadał takich bzdetów.
My nie zajmujemy się interpretowaniem regulaminów firm udzielających pożyczek.

Tego typu teksty wyrzucają z siebie windykatorzy PC, może inni też byli na tym samym szkoleniu. U jednego latali, mierzyli dom i robili zdjęcia samochodu.

Szybkagotówka 803zl
Netcredit 490zl
Sohocredit 625
Smartpozycz 600
Ferrantum 800
Suma powyższych to 3318 zł.
W twoim poście jest jeszcze „Coś” 1650 (doliczyć?)
Czy to oznacza, ża jesteś w stanie uregulować 5 powyższych chwilówek? Zostaje Wonga i Vivus. Napisz najpierw , czy jesteś w stanie uregulować „na zero” tych 5 pierwszych i co to jest to 1650?

Co moge zrobic prawnie, zeby rodzice nie odpowiadali , oni maja dom , laptopy telewizory i wszytko jest ich , jak zatrzymac machine zeby nie przyszedl komornik i nie zabieral im np samochodu , da sie cos zrobic z tym ze oni za moje dlugi nie odpowiadaja ?

Nic nie trzeba z tym robić. Oni po prostu za Twoje długi nie odpowiadają.

Dziekuje wszystkim za rady, troche na duchu mnie podniosło i tak wiem wszystko trzeba spłacić i sam sobie winny jestem, znajde druga prace i zaczne wszystko splacać , nie bede juz nigdy takich chwilowek brac bo to zlodzieje sa i mozna slono zaplacic za takie bledy , dziekuje jeszcze raz za porady osobiste jak i prawne , napisze tutaj jak sprawa bedzie wygladala jak cos zdziałam i moze cos dobrego albo zlego wyniknie , trzymajcie kciuki .

hammerdiner - chcę Ci pomóc, patrząc z boku mam lepszą ocenę sytuacji. Teraz wyczuwam u Ciebie mocny stres. Nie wiem, co jest prawdą w tym co piszesz, a co jest fikcją. Rodzice maja dom, laptopy, tv więc, nie masz wyjścia, powinieneś z Nimi pogadać, czy mogliby pomóc. A jeśli to fikcja i żyją pod kreską, to pisz jak jest. Zrozum, że komornik jest Twoim mniejszym zmartwieniem niż krwiopijcy z chwilówek. To nie są sumy, których nie można by spłacić, a ja Ci podpowiem jak się ustawić, tylko na Boga nie pisz (bo wtedy ja Ci nie będę pomagał tylko "zły z najczarniejszego piekła ks. Natanka, który smaga tak postępijących - z umiłowaniem" :-) - nie pisz, że pójdziesz grać u bukmachera.
Nie przedłużaj chwilówek, bo wydajesz pieniądze, których obecnie nie masz.

Powrót